lightspeed ecommerce

Webwinkel starten met WordPress

Webwinkel plugins voor WordPressWordPress is ondanks de opkomst van microblogs als Twitter en Tumblr
nog steeds een van de populairste blogplatforms en cms-systemen.
Het is makkelijk onder de knie te krijgen en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Een webwinkel behoort dus ook tot de opties, helemaal met deze plugins.

Nu hadden we eerder al een artikel over ecommerce plugins, maar zoiets raakt al snel gedateerd. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar meer oplossingen om van jouw WordPress-website een heuse webwinkel te maken.

Negen webwinkel plugins voor WordPress:

WP e-Commerce
Dit is een van de meest populaire webwinkel plugins voor WordPress, met meer dan 850.000 downloads. Het ondersteunt meerdere betalingsopties als PayPal en Google Checkout. Je kan de bestellingsformulieren naar smaak aanpassen, producten delen via integratie van sociale netwerken, producten in meerdere categorieën plaatsen en nog veel meer. Installeren is simpel, upload de plugin naar de plugin-map en installeer ‘m vanuit WP Admin van WordPress zelf.

Jigoshop
Jigoshop biedt complete controle over het regelen van je voorraad, couponcodes en verzendkosten. Het ondersteunt meerdere valuta en diverse localisatie-opties. Qua betalingsopties doet het iets onder voor WP e-Commerce, maar Jigoshop ondersteunt in ieder geval wel PayPal. Verder biedt deze plugin je handige sidebar-widgets voor het zoeken en filteren van producten in je webwinkel.

ShopperPress
ShopperPress is meer dan een plugin, want het heeft twintig kant en klare themes. Je installeert de plugin, kiest de look die bij jou en je webwinkel past, voegt producten toe en het verkopen kan beginnen. Zowel fysieke als digitale producten worden ondersteund. Formulieren zijn aan te passen en ShopperPress biedt meerdere talen en veel verschillende betalingsopties. Het integreren van Google Analytics zou een peuleschil moeten zijn, net als het toevoegen van eigen advertenties. De prijs van deze webwinkel plugin is: $79,- en daarmee is deze plugin voor de meer serieuze webwinkeliers die al weten dat ze wel wat verkopen kunnen.

Shopp
Deze SEO-vriendelijke en populaire webwinkel-plugin claimt prima te werken met iedere denkbare WordPress-theme, dus dit installeren en integreren in je weblog of website moet geen probleem zijn. Dashboard-widgets laten je op gemakkelijke wijze de verkopen en productgeschiedenis zien. Verder biedt het meerdere categorieën en productafbeeldingen en productvariaties, voorraadmanagement, betalingsgeschiedenis, email-notificaties en een verzendkosten-calculator.

De plugin levert betalingsgateways als PayPal, Google Checkout, Authorize.net en diverse andere. Het is met  $55-$299 wel een van de duurdere plugins.

eShop
Deze gratis plugin maakt razendsnel een webwinkel van je WordPress-site. Net als diverse (andere) plugins ondersteunt ook deze niet alleen fysieke, maar ook digitale verkopen. eShop bevat diverse betalingsgateways als PayPal en iDeal en is compatible met de WP affiliate-plugin. Inbegrepen functies zijn voorraadmanagement, configureerbare e-mailtemplates, diverse verzendmogelijkheden, statistieken en downloadbare verkoopcijfers.

WP Secure Downloads
Deze plugin is vooral ontworpen om er digitale producten mee te verkopen. Ideaal dus voor software, muziek, tekeningen, animaties en documenten. Het integreert automatisch in de theme en heeft een ingebouwde winkelwagen. De makers zien het ook als groot voordeel dat je je producten op je eigen site kan hosten en verkopen, zodat je niet afhankelijk bent van derde partijen (die je een deel van de opbrengst laten delen met hen). Dus als je enkel digitale producten verkoopt en je wil er niet te veel poespas omheen, dan is WP Secure Downloads de ideale plugin. De prijs: 37-179 dollar.

Cart66
Met deze plugin verkoop je zowel fysieke als digitale producten. Dat laatste gaat moeiteloos met de integratie van Amazon S3, waardoor je makkelijk en betrouwbaar digitale downloads aan je klanten kan leveren. De plugin bevat verder voorraad-tracking, ondersteuning voor promotiecodes en verschillende productvariaties (zoals grootte, kleur, etc.). In tegenstelling tot andere webwinkel-plugins van WordPress heeft Cart66 niet echt een ‘voorgevel’. Wel staat het je toe om producten in een WordPress-pagina te plaatsen. Ideaal dus voor mensen die maar een paar producten willen aanbieden. Prijs: $89-$399.

MarketPress
Deze webwinkel plugin laat je snel en gemakkelijk een heel netwerk van ecommerce-sites aanmaken van je WordPress websites, al kan je met deze plugin natuurlijk ook gewoon één webwinkel onderhouden. Maar als je een boel producten via diverse websites te koop aanbiedt, dan is dit dé plugin. Met MarketPress kun je couponcodes aanbieden, diverse mailtemplates maken, verschillende valuta aanbieden en heb je de beschikking tot aanpasbare widgets.

Zingiri Web Shop
Zingiri Web Shop is gemakkelijk te installeren en laat je zowel fysieke als digitale producten verkopen via WordPress. De webwinkel-plugin bevat een compleet bestel- en voorraadmanagement, een simpele checkout-pagina, ondersteuning voor diverse talen en betalingsopties en gratis support en updates. Prijs: vanaf $8,95 per maand tot $299 per jaar.

Een tiende webwinkel plugin?
Bovenstaande zijn negen plugins die wij uitvoerig voor je hebben getest en die wij durven aan te bevelen. Maar er zijn er zeker nog tien te vinden. Welke plugin gebruik jij het liefste om van je WordPress-site een heuse webwinkel te maken? Reageer op dit bericht en wie weet kunnen we er volgende keer een top tien lijstje van maken!

Gerelateerde berichten