Vinted neemt United Wardrobe over

Vinted neemt United Wardrobe over

Vinted heeft haar Nederlandse concurrent United Wardrobe overgenomen. De acquisitie volgt ongeveer een jaar nadat de online marktplaats voor tweedehandskleding haar intrede in ons land deed.

Hoeveel Vinted betaalt voor de overname is niet bekend, wel dat United Wardrobe zal opgaan in Vinted en dat gebruikers vanaf deze week hun account kunnen overzetten.

In één klap grootste speler

Door de overname is Vinted uit Litouwen in één klap de grootste speler op de online markt voor tweedehandskleding in Nederland. Een markt die hard groeit, mede ingegeven door grote ecommercespelers als Zalando die sinds kort tweedehandskleding aanbieden.

De markt van tweedehandskleding groeit hard.

128 miljoen opgehaald voor uitbreiding in Europa

Vinted werd opgericht in 2012 en maakte pas echt furore toen de Nederlander Thomas Plantenga in 2017 aan het roer kwam. Hij wist de omzet flink te verhogen, de kosten aanzienlijk te verlagen én een investering van 50 miljoen euro binnen te halen. In augustus 2019 lanceerde Vinted in Nederland. In datzelfde jaar had het platform ook nog eens 128 miljoen euro opgehaald bij investeerders om verder uit te breiden in Europa.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten