Vente-Exclusive is logistieke webshop van het jaar

Vente-Exclusive is logistieke webshop van het jaarVente-Exclusive mag zich een jaar lang de logistieke webshop van het jaar noemen. Die award wonnen ze gisteren namelijk tijdens de gelijknamige verkiezing Logistieke Webshop van het Jaar 2014 in Bussum. De jury was vooral te spreken over de verrassende keuzes die de webwinkel heeft gemaakt. Het liet hiermee mede-finalisten Coolblue en HelloFresh achter zich.

Vente-Exclusive, dat ook de publieksprijs in de wacht sleepte, werd gistermiddag geroemd om de gedurfde keuzes, zoals een klein aanbod en een langere levertijd. De nauwe banden die de webwinkel met logistieke partners onderhoudt werd een grote pre genoemd, omdat door deze samenwerking het logistieke proces continu wordt verbeterd. En ook op het gebied van duurzaamheid gooide Vente-Exclusive hoge ogen, want het voorkomt verspilling bij de inkoop, heeft veel ruimte voor logistieke efficiëntie bij levertijden en heeft zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van distributiecentrum.

“Zondagslevering aanrader voor elke webshop”
Het was daarmee echter geen gewonnen race voor de communitywebwinkel. Juryvoorzitter Egbert Guis noemde het zelfs een close call. De twee andere finalisten, Coolblue en HelloFresh, zetten vooral de zondagslevering in de schijnwerpers. Zo noemde Olaf Vreeburg van laatstgenoemde webwinkel deze ups een “gouden greep en een aanrader voor elke webwinkel”.

Zo’n tweehonderd mensen waren gisteren aanwezig bij het evenement dat rondom de uitreiking van de award was georganiseerd. Er waren keynotes van eBay en Ingram Micro. Ook konden de gasten diverse case-studies bezoeken en uiteraard netwerken.

De award Logistieke Webshop van het Jaar is inmiddels een jaarlijks terugkerend initiatief en wordt georganiseerd door Logistiek management, Simtrec en E-sharp. Dynalogic en EU-people vormen samen met die laatste twee het stichtingsbestuur. Eerdere winnaars van de award zijn Nespresso (2012) en Futurumshop (2013).


Tobias Toussayn van Vente-Exclusive neemt de award in ontvangst.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten