lightspeed ecommerce

Top 100 webwinkels België: 3,7 miljard euro omzet

Top 100 webwinkels België: 3,7 miljard euro omzet

De 100 grootste webwinkels in België hebben in het afgelopen jaar voor zo’n 3,7 miljard euro aan producten verkocht. Dat is een stijging van 42 procent in vergelijking met een jaar ervoor. De top 10 van webshops behaalde tussen november vorig jaar en oktober een omzet van 2,3 miljard euro, een stijging van 53 procent.

Ben je op zoek naar de meest actuele top 10 grootste webshops van België? Bekijk dan deze overzichtspagina. Hier vind je altijd de laatste cijfers!

Dit blijkt uit cijfers van brancheorganisatie BeCommerce, dat gisteren het event BeCommerce Cross-Border Summit organiseerde. Bij de Belgische consument zijn vooral de internationale webwinkels Amazon, AliExpress en Apple populair. Amazon was in zijn eentje al goed voor een omzet van 946 miljoen euro. Ook Bol.com van de noorderburen is gewild. Het behaalde in Nederland en België een omzet van 1 miljard euro en viel net buiten de top 3 van grootste webwinkels in ons land.

Top 10 webwinkels in België

De top 10 van webwinkels in België bestaat uit: Amazon, AliExpress, Apple, Zalando, Coolblue, Bol.com, Colruyt, Proximus, 3Suisses en Telenet.

Nederland nog altijd groter in ecommerce

Het is uiteraard mooi dat de top 100 van webwinkels in België een gezamenlijke omzet van 3,7 miljard euro weet te realiseren, maar dat steekt schril af tegen cijfers uit Nederland. Daar weten alleen al de tien(!) grootste webwinkels een omzet van 3,4 miljard euro te halen.

Populairste productcategorieën in België

De populairste productcategorieën in België zijn kleding en accessoires (25 procent), elektronica (22 procent) en spullen voor vrije tijd (15 procent).

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten