Tien soorten kadoshoppers

Zet je schrap voor de toestroom van de feestdagenshoppers. In alle soorten en maten, met elk een eigen manier van shoppen maar met allemaal eenzelfde doel: kadootjes! Hier vind je de tien verschillende soorten winkelaars uitgelicht.

De Personal Shopper

Helaas, we bedoelen hier niet de personal shopper van Madonna of Jan Smit, maar de shopper die op zoek is naar kadootjes met persoonlijke touch. Een kruik voor tante Mien die altijd koude voeten heeft, dat nieuwe boek voor Jan die alles leest wat los of vast zit, of een kookboek voor moeder die ook wel eens wat lékkers mag koken. De persoonlijke shopper zoekt kadootjes die passen bij de persoonlijkheid van de ontvanger en gaat net zo lang door tot hij het perfecte kado gevonden heeft. Productgroepen gerangschikt aan de hand van ontvanger of interesses zijn zijn ultieme droom!

De Voorzichtige Shopper 

De voorzichtige shopper wikt en weegt, vergelijkt en bekijkt en geeft niet zomaar ergens zijn geld aan uit. Dit is een echte twijfelaar die potentiele kado’s nauwkeurig op de weegschaal legt. Elke eigenschap wordt breed uitgemeten en graag slaapt deze shopper een paar nachtjes over een kado. Vergelijk-functies en een wensenmandje met reminders online is wat hij wil!

De Koopjespakker

Het mogen dan wel zijn vrienden en familie zijn, al te veel zijn ze hem toch niet waard. Elk dubbeltje telt uiteindeljk, ook in tijden van Sinterklaas en Kerstman. Mooie koopjes scoren voor onder de kerstboom of in de zak is wat deze shopper wil, en het lukt hem vaak ook nog. Laat die feestdagen kortingen maar komen dus!

De Last Minute Shopper

Een dag voor de grote dag realiseert deze shopper zich verstrooid dat je onder die versierde boom ook altijd nog pakjes moest leggen. En dat met lege handen aankomen geen optie is wil hij niet het hele volgende jaar zonder vrienden doorbrengen. Een shoppingsprint vlak voor de finishlijn is wat nodig is. Snelle levertijden, kant en klare kado-ideëen en inbegrepen kadoverpakkingen ziet deze shopper het liefst!

De Kijken, Kijken, Niet Kopen Shopper

Hier kennen we er blijkbaar veel van in Nederland. De kijken, kijken niet kopen shopper kan het goed vinden met de voorzichtige shopper, maar mist een stukje besluitvaardigheid dat de voorzichtige uiteindelijk wel heeft. Hij kijkt en kijkt, en koopt dan toch maar niet. De twijfel wint het bij deze shopper toch elke keer weer van de hebzucht en hij zal over de streep getrokken moeten worden wil hij vrienden en familie kunnen verrassen met mooie kado’s. Overtuigende beschrijvingen en heel veel reviews is wat deze shopper nodig heeft.

De Stiekeme Shopper

Dit exemplaar weet wat ‘ie wil en voor wie. Hij geeft zijn geliefden de prachtigste kado’s die ze altijd al wilden hebben en heeft het allemaal ruimschoots op tijd voor elkaar. Verrassen is wat hij het liefst doet en niemand mag weten welke plannetjes hij aan het uitbroeden is om de verrassing zo groot mogelijk te maken. Deze shopper houdt niet van rekeningen die hij thuis gestuurd krijgt of spontane telefoontjes over het gekochte artikel, graag krijgt hij dan ook de gelegenheid om aan te geven dat hij hier niet van gediend is. En zelf zijn geniale kado’s ophalen wil hij ook nog wel eens doen.

De Shopaholic

Deze shopper is gek op de feestdagen, er is immers geen mooiere gelegenheid om ongegeneerd te kunnen winkelen! Vol enthousiasme gooit zij (want dat dit is een zij is is vrijwel zeker) haar mandje vol met alles wat haar aanspreekt. Tijdens de kadootjesjacht vergeet ze ook zichzelf niet, en dat ene t-shirtje is ook wel leuk in allebei die andere kleuren! Deze shopper kan geen suggesties genoeg krijgen en houdt van ‘koopt u dit? Dan vindt u dit vast ook wel leuk!’ Want ja, dat vindt ze inderdaad óók wel leuk!

De Impuls Shopper

De impuls shopper denkt nooit echt na over wat hij voor wie koopt, hij ziet het allemaal wel. De juiste kado’s komen bij deze shopper spontaan op zijn pad, en die koopt ‘ie ook meteen maar dan. Soms gaat hij online om even een e-mail te sturen en eindigt uiteindelijk met twee konijnen, een trompet, een ligfiets en een weekendje op de veluwe! Voor kado suggesties per e-mail staat deze shopper altijd open!

De Online Shop Expert

Deze doorgewinterde online shopper weet precies waar hij wezen moet voor welk kado. Hij weet waar hij het beste die nieuwe televisie voor Jan op de kop kan tikken en kent de bezorgtarieven van elke webshop. De beste prijzen weet hij altijd te vinden en het internet kent geen geheimen voor deze shop expert. Hij blijft graag op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen want zijn kennis kan altijd groter!

De Trendsetter

Deze shopper loopt er graag trendy bij en voorziet ook vrienden en familie van het nieuwste van het nieuwste. Hij heeft een neus voor nieuwe hits en houdt niet van afgezaagd. Origineel en nieuw moet het zijn, het liefst geeft hij dingen waar nog geen mens van gehoord heeft. Nieuwe innovaties en originele producten zijn aan hem wel besteed! 

Al deze soorten zullen de komende tijd weer in grote getalen het internet gaan bevolken. Bedien ze op hun wenken en houd rekening met al hun eigenaardigheden. Het zal het waard zijn.  

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten