Sveawebpay biedt achteraf betalen

Sveawebpay biedt achteraf betalenWe hebben inmiddels al een stuk of tien aanbieders voor achteraf betalen waarvan de helft vanuit Zweden naar ons land is gekomen, maar binnenkort komt er weer eentje bij. Sveawebpay verwacht dat er ruimte is voor een extra dienstverlener in Nederland.

We spraken de uit Zweden overgekomen Peter Cederblad van Sveawebpay op de Webwinkel Vakdagen. We hadden nog geen drie vragen gesteld of Peter gaf al lachend aan dat hij ons een kritisch publiek vindt. Inderdaad, persoonlijk zien wij al aardig wat aanbod in een markt die in Nederland nou eenmaal maar moeilijk op gang komt. Op een extra Zweedse aanbieder die met enkele miljoenen voor acquisitie onze Nederlandse webwinkeliers komt lastig vallen, zitten wij dan ook niet te wachten.

Gelukkig blijkt ons vooroordeel ook helemaal niet nodig. Peter is momenteel nog alleen in Nederland en is vooral actief voor een grote klant. Lensway.nl is in Nederland flink actief en verdient daarom ook hier wat extra aandacht van de betaalprovider. De komende paar maanden gaat Sveawebpay.nl daarvoor aan de slag en zal het daarnaast eerst een stabiele omgeving creëren en de Nederlandse markt leren kennen.

Als we even met Peter praten komen we tot de ontdekking dat het de man menens is. Het bedrijf is druk bezig met verschillende Nederlandstalige koppelingen met o.a. Zen-Cart, Magento en andere aanbieders en Peter heeft op de vakbeurs goede zaken gedaan met betalingsproviders. Sveawebpay heeft in Zweden een goede naam opgebouwd en is ook in andere Europese landen actief. “We groeien graag organisch en aangezien onze klanten in steeds meer landen actief zijn groeit ook Sveawebpay graag mee. En nu zijn we dus ook in Nederland. Al zal de gemiddelde webwinkelier waarschijnlijk daar pas over enkele maanden van horen want we brengen eerst de boel op orde voor we echt naar buiten treden.”

‘Sveawebpay here to stay’
Uiteindelijk, als de aansluiting met webwinkelsoftware aanwezig is en partijen geïnteresseerd raken wil het bedrijf ook in ons land een serieuze marktpositie innemen. “Ik hoop dat Sveawebpay in Nederland over een jaar of twee een man of zeven kan huisvesten. Maar pin me er niet op vast”, zo geeft Peter in het Engels aan. Nederlands verstaat hij wel maar spreken is nog lastig. Dat zal niet lang meer duren, Peter is momenteel met een cursus Nederlands bezig want Peter is ‘here to stay.’ Peter zelf heeft een Nederlandse vrouw aan de haak geslagen en heeft dus extra motivatie om het bedrijf in Nederland ook tot een succes te maken.

Sveawebpay voor jouw achteraf betalingen?
Het bedrijf is in Nederland misschien nieuw, maar heeft in Zweden al een aardig fundament opgebouwd. De dienstverlening is vrij breed en zeker in de beginperiode staat het bedrijf open voor suggesties. Even de diensten en tarievenstructuur vergelijken met concurrenten kan natuurlijk geen kwaad want Peter is momenteel zeer geïnteresseerd in de eerste extra klanten om toch vooral aan zijn Zweedse collega’s te bewijzen dat er ook in Nederland markt voor is. Voor software-bedrijven en webwinkels dus de uitgelezen kans om over extra service of mooie aanbiedingen te onderhandelen!

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten