Shops United betreedt fysieke pakkettenmarkt

Shops United betreedt fysieke pakkettenmarkt

Shops United haalt sinds vorige week PostNL-pakketten op bij haar klanten. Dankzij een overname van de bedrijfsactiviteiten van een ander verzendplatform betreedt Shops United per direct de fysieke pakkettenmarkt. Directeur Espen Falkenhaug: “Uiteindelijk willen we dit ook voor andere vervoerders aanbieden.”

De directeur hoefde niet lang na te denken over de aankoop. “De verkopende partij heeft een grote internationale ambitie en wil het fysieke deel daarom achter zich laten. Wij hebben juist een duidelijke Nederlandse visie en kunnen hiermee ons aanbod vergroten.”

Tientallen klanten overgenomen

In eerste instantie gaat het om de pakketten van PostNL, die Shops United vanaf 23 januari zelf ophaalt bij haar klanten en naar verschillende distributiecentra brengt. “We hebben 65 klanten overgenomen, waardoor we meteen starten met een mooi netwerk. Voor de webwinkeliers verandert er op het eerste gezicht niets, behalve dat wij het nu factureren.”

Nieuwe dienst beschikbaar vanaf 25 pakketten.

Ook voor de 3500 klanten die Shops United samen met dochterbedrijf Parcel Pro heeft, is de service beschikbaar. Net als bij het verzendplatform kunnen klanten hun eigen contract inzetten of gebruikmaken van het collectieve contract van Shops United. De nieuwe ophaaldienst is beschikbaar vanaf 25 pakketten per pick-up, oftewel één rolcontainer.

In gesprek met meerdere partijen

Falkenhaug vertelt dat Shops United en Parcel Pro gezamenlijk zo’n acht miljoen pakketten per jaar verwerken. PostNL is hierbij een belangrijke vervoerder. Hoewel het bedrijf eind 2017 werd overgenomen door PostNL, biedt het nog zeventien andere verzendpartijen aan.

Meerwaarde uit gemak.

Momenteel peilt Falkenhaug de interesse bij andere vervoerders. “Voor klanten is het erg fijn als we alle pakketten tegelijkertijd ophalen. De grootste meerwaarde zit voor hen in het gemak. Daarnaast heeft het een positief effect op de CO2-uitstoot en uiteraard op ons eigen volume.”

Falkenhaug vertelt dat het pakketvolume het afgelopen jaar bijna is verdubbeld. Wat het effect is van de toetreding tot de fysieke pakkettenmarkt is nu nog moeilijk te voorspellen. “We hopen natuurlijk dat ook andere vervoerders de first mile door ons laten verzorgen. Daarover zijn we nu met hen in gesprek.”

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten