Shops United stapt in markt brievenbuspakketten

Shops United stapt in markt brievenbuspakketten

Shops United bood al een oplossing voor al je pakketten van DHL, PostNL en Fadello samen, waarbij het mogelijk is om per pakket één van de aanbieders te kiezen en al die pakketten via één factuur en contract te beheren. Maar een brievenbuspakket werd tot nu toe als gewoon pakketje verstuurd. Dankzij een samenwerking met Van Straaten Post komt daar nu verandering in.

De reden dat Shops United goedkopere tarieven kan afdwingen is omdat veel webwinkels gezamenlijk hun pakketten onderbrengen bij de stapelaar. Een pakket inclusief track & trace is daarmee mogelijk vanaf 4,50 euro. Bij écht hoge volumes is ook dat bedrag onderhandelbaar. Voor de meeste online bestellingen is dat dus een prima tarief. Tenzij jij vooral lichte pakketten verstuurt die ook door de brievenbus passen, dan kan het beter.

‘Brievenbuspakketten pas interessant inclusief track & trace’

“Dat was bekend”, bevestigt Shops United-directeur Erik Langendoen telefonisch aan Ecommerce News. “We willen graag de beste tarieven bieden, maar er moet wel een bepaald serviceniveau aan hangen. Zo is er een vorm van track & trace noodzakelijk, anders zitten we elke middag met tientallen telefoontjes waar de pakketten nu precies zijn gebleven. Track & trace op een brievenbuspakket was tot nu toe niet goedkoper dan een regulier pakket en dus konden we hier maar beperkte dienstverlening voor aanbieden.”

Dankzij een samenwerking met Van Straaten Post komt hier verandering in. Zowel het tarief als de dienstverlening zijn daar in lijn met de verwachting van Erik zelf, die het vanaf juli in de markt wil zetten voor 3,25 euro per pakket inclusief (beperkte) track & trace en inclusief kosteloze ophaaldienst. Dit tarief is mogelijk bij een orderwaarde vanaf 15 euro (per dag) waarbij Erik een gemiddelde ‘cut off-tijd’ van 18.30 uur biedt. “Ik verwacht dat dit een kostenbesparing kan zijn van 10 tot 15%, even afhankelijk van wat webwinkels aan volume doen en zelf hebben onderhandeld”, zo zegt hij.

‘Focus voorlopig op eigen land’

Met de nieuwe dienst voor brievenbuspakketten ziet Erik weer voldoende groeikansen in de Nederlandse en Belgische markt. “Dankzij partners hebben we dit jaar ons dienstverband al sterk kunnen uitbreiden. Zo zijn een cutoff-tijd tot 23.59 uur, same day delivery en brievenbuspakketten erbij gekomen. Natuurlijk lonkt het buitenland, maar met deze nieuwe dienstverlening verwacht ik in onze huidige doelmarkt zeker nog een paar honderd procent te kunnen groeien. Vooralsnog ligt hier dus de focus op.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten