‘Shopify in Nederland steeds populairder’

‘Shopify in Nederland steeds populairder’

Shopify is een van origine Canadese webwinkelsoftware maar groeit wereldwijd en heeft inmiddels ook in Europa een stevig marktaandeel. Met name in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Spanje, Frankrijk en Duitsland kiezen veel webwinkels voor deze aanbieder. In Nederland is Shopify nog relatief onbekend, maar hier komt nu echt verandering in, zo lijkt het.

De Canadese aanbieder van webwinkelsoftware bestaat al even en timmert internationaal hard aan de weg. De software wordt wereldwijd door meer dan 243.000 bedrijven in ongeveer 150 landen gebruikt. In Nederland is het nog geen super bekende speler, al schreven wij eerder al over de komst van Shopify op de Nederlandse markt. Met plugins voor PostNL en iDeal was een Nederlandse webwinkel al mogelijk, dus er zullen Nederlandse webwinkeliers zijn die al jaren gebruikmaken van deze software. Maar de laatste tijd is de interesse voor Shopify in Nederland in een stroomversnelling gekomen.

‘Shopify-klanten zijn vaak interessante spelers’

Zo gaf vorige week Picqer, een groeiende speler op het gebied van magazijnsoftware aan dat ze nu ook gekoppeld zijn. Casper Bakker, mede-oprichter van Picqer, noemt de precieze aantallen lever niet, en de software behoort zeker nog niet tot de meest populaire oplossingen, maar Casper erkent dat hij de vraag om een Shopify-koppeling regelmatig tegenkomt. Verder geeft hij aan dat hij blij is met de koppeling omdat het vaak om relatief interessante spelers gaat. “We zien dat webshops die Shopify gebruiken goed bij Picqer passen. Net zoals bij Magento zien we vaak professionelere spelers de keuze maken voor Shopify”, zo zegt hij.

Ook Eelco van Wijk, commercieel directeur van JMango360, bevestigt dat hij met Shopify-spelers in gesprek is. “JMango360 heeft internationale ambities, dus de koppeling was er ook zonder Nederlandse klanten zeker wel gekomen maar de koppeling zorgde direct voor enkele interessante klanten. Ivy & Liv is bijvoorbeeld een van onze showcases geweest om te laten zien aan geïnteresseerde spelers, en draait op Shopify.”

Interesse in Nederland sterk groeiende

Vanmorgen kregen wij het persbericht dat ook MultiSafepay haar integratie-opties heeft uitgebreid met Shopify. MultiSafepay is ook buiten Nederland actief en ziet ‘deze samenwerking met Shopify’ als een mooie nieuwe groeikans. Als we Kelly Pauw, Partner Manager bij MultiSafepay, er telefonisch naar vragen geeft hij aan momenteel zo’n vijftig Shopify-klanten in het portfolio te hebben, waarvan er zo’n veertig uit Nederlandse webwinkeliers bestaan. En dat de interesse in ons eigen land inderdaad sterk groeiende is.

Een echte focus op Nederland heeft Shopify zeker nog niet. Als we de homepage checken kunnen we die in het Spaans of Frans vertalen maar daar lijkt het bij te blijven. Een gerichtere landingspage wordt het niet, de tarieven blijven in dollars en de berichten Amerikaans. Toch heeft het bedrijf in de landen om ons heen zeker grotere webshops verzameld en de verwachting bij meerdere partijen in Nederland, is dat deze speler hier dus ook marktaandeel aan het winnen is!

Gerelateerde berichten