Shopify lanceert POS-hardware in België

Shopify lanceert POS-hardware in België

Vandaag lanceert Shopify hardware voor Shopify Point-of-Sale. De hardware is een betaaloplossing die de online en offline-activiteiten van verkopers in ons land verenigt. Dit maakt het voor verkopers makkelijker om met Shopify een omnichannel aanpak te starten.

In de eerste helft van 2021 liet ecommerce in België nog een sterke groei zien. Consumenten in ons land gaven toen 5,56 miljard euro uit aan online aankopen. Ondernemers met een fysieke winkel gaan daarom steeds vaker over op ook een online verkoopkanaal.

Retailers op meerdere kanalen aanwezig

“België behoort tot de top drie Europese landen waar ecommerce het grootste aandeel van de totale omzet van de ondernemingen inneemt. De ecommerce telt voor een derde van de totale omzet van Belgische kmo’s. Dat blijkt uit een analyse van Statistiek Vlaanderen. Toch is naar een fysieke winkel gaan ook nog steeds voor veel consumenten de realiteit. Klanten laten zich inspireren om aankopen te doen door meerdere kanalen tegelijk, en dus is het voor retailers belangrijk om op zoveel mogelijk kanalen aanwezig te zijn”, aldus Mel van Lieshout, Country Manager bij Shopify.

POS-software vereenvoudigd

Om deze ondernemers te ondersteunen lanceert Shopify in België nu een geïntegreerde POS en fysieke betaaloplossing die online en offline activiteiten van verkopers samenvoegt. De hardware bestaat uit een kaartlezer, genaamd de WisePad 3 en een gecertificeerde terminal lezer die gekoppeld wordt aan de Shopify POS-software. Met deze hardware hebben Belgische verkopers meer manieren om fysieke betalingen te accepteren. Lokale bankkaarten worden bijvoorbeeld ondersteund, door de toevoeging van Maestro en V-Pay als geaccepteerde betaalmethoden.

‘Ondernemers kunnen klanten een consistente ervaring bieden met de Shopify POS-oplossing.’

Daarnaast is de backoffice van de POS-software vereenvoudigd. Verkopen, betalingen en uitbetalingen volgen en beheren kan voor zowel het fysieke als online verkoopkanaal in één omgeving gedaan worden. Ook de voorraad, afhalen en retouren beheren kan vanaf nu in één systeem.

“Zo bieden handelaars hun klanten een naadloze en consistente ervaring. Met de geïntegreerde Shopify POS-oplossing kunnen retailers voldoen aan de veranderende eisen van de consument. De lancering van ons systeem om via één omgeving het overzicht, de transactiegeschiedenis en consumenteninzichten te beheren, is een belangrijke stap voor de toekomst van retail.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten