Shopify bereikt mijlpaal van $1 miljard omzet

Shopify bereikt mijlpaal van $1 miljard omzet

Shopify heeft een mooie mijlpaal bereikt. Het softwarebedrijf zag vorig jaar haar totale omzet toenemen tot 1,073 miljard dollar. Dat komt neer op zo’n 950 miljoen euro. Dit is een groei van 59 procent in vergelijking met het jaar ervoor.

Op Twitter deelt CEO Tobi Lütke de cijfers maar wat trots met zijn volgers. “Normaal gesproken deel ik financiële mijlpalen hier niet, maar deze is toch wel het noemen waard: terwijl Shopify de één-miljard-dollargrens passeert, doet het dit met de hoogste groeicijfers van welk software-as-a-servicebedrijf dan ook.”

Retailoplossingen goed voor 608 miljoen dollar

Shopify is eigenlijk veel meer dan een webwinkelsoftwareaanbieder. Het begon weliswaar ooit met software om een online shop te starten, maar het bijvoorbeeld ook in 2017 een POS-kaartlezer gelanceerd en begin vorig jaar de Tap & Chip Reader. Deze retailoplossingen waren vorig jaar bij elkaar dan ook goed voor een omzet van 608 miljoen dollar, een stijging van 67 procent in vergelijking met het jaar ervoor.

De abonnementsdiensten van Shopify, waaronder bijvoorbeeld licenties waarmee retailers een webwinkel kunnen beginnen, groeiden ook met mooie cijfers: die omzet nam met 50 procent toe om uiteindelijk aan het eind van het jaar op 465 miljoen dollar uit te komen.

Shopify steeds prominenter buiten Noord-Amerika en UK

Shopify heeft vorig jaar op drie vlakken sterk geïnvesteerd: internationale groei, het platform en Shopify Plus. Zo werd het aantal talen op het Shopify-platform uitgebreid naar zeven en bleek 24 procent van alle aangesloten webwinkeliers gevestigd te zijn buiten de belangrijkste markten van Shopify.

Ook lanceerde het vorig jaar Shopify Payments in Spanje, waardoor de dienst nu beschikbaar is in elf verschillende landen, en nam het bijvoorbeeld ook de Zweedse ecommerce-startup Tictail over.

About us

Over ons

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten