Sendcloud koppelt met Mirakl Connect

Sendcloud koppelt met Mirakl Connect

Sendcloud koppelt sinds vandaag met marktplaatsplatform Mirakl Connect. De integratie moet zowel zorgen voor een makkelijkere verkoop op platforms als een snelle en flexibele bezorging. Daarnaast kunnen marktplaatsverkopers al hun zendingen in één overzicht beheren.

Dat marktplaatsen winnen aan populariteit is nogal een understatement. Uit cijfers van Schlesinger Group blijkt dat zeventig procent van de consumenten winkelen via marktplaatsen het makkelijkst vindt. Het onderzoeksbureau ondervroeg eind vorig jaar 9.000 consumenten wereldwijd over hun winkelgewoonten en voorkeuren in opdracht van Mirakl Connect.

Logistiek automatiseren voor meerdere platforms

Niet alleen prijs (62 procent) en assortiment (53 procent) zijn volgens de respondenten belangrijke redenen om voor marktplaatsen te kiezen, ook de bezorgervaring (43 procent) speelt een grote rol. Reden genoeg voor Sendcloud en Mirakl Connect om hun oplossingen te bundelen. Door de integratie kunnen retailers hun verzendproces automatiseren, waarmee zij hun logistieke proces kunnen beheren over meerdere marktplaatsen.

Prijs, assortiment en verzending zijn cruciaal.

Concreet gezegd krijgen gebruikers toegang tot ruim tachtig vervoerders, diverse verzendopties en geautomatiseerde tracking-updates. “Consumenten eisen scherpe prijzen, een grote variatie en snelle levertijden. Verzending is cruciaal in dit proces. Door onze samenwerking met Sendcloud kunnen verkopers makkelijker aan de verzendeisen van marktplaatsen voldoen”, zegt Alexandre Dauber, Senior Vice-President bij Mirakl Connect.

Lastig om aan eisen van marktplaatsen te voldoen

“Veel verkopers hebben moeite om aan de nieuwe norm van snelle en flexibele levering te voldoen”, verklaart Rob van den Heuvel, CEO en medeoprichter van Sendcloud. Het belangrijkste struikelblok is volgens hem dat elke marktplaats zijn eigen eisen heeft op het gebied van vervoerders, bezorgopties en levertijd. De koppeling zorgt ervoor dat marktplaatsverkopers makkelijk verschillende verzendopties kunnen aanbieden en al hun zendingen in één overzicht kunnen beheren.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten