SafeShops Awards 2021 uitgereikt

SafeShops Awards 2021 uitgereikt

Vijftien webshops ontvingen een SafeShops Award. Gisteren was de vijfde editie van dit grote ecommerce event in ons land. Onder andere Studio Gaston, BAUNAT en Coolblue behoren tot de winnaars van het jaar.

15 winnaars in 5 categorieën

In totaal waren dit jaar 98 Belgische webshops in de running voor een award. Om de awards toe te kennen, deed SafeShops een beroep op ervaringen van bijna vierduizend online shoppers. De winnaars van de awards wisten uiteindelijk de meeste stemmen naar zich toe te trekken.

De grote winnaars van de avond waren Studio Gaston, BAUNAT en Coolblue. Zij behaalden in alle categorieën de top, waarmee ze de Safeshops Diamond Award in de wacht sleepten. In de categorieën werd onderscheid gemaakt tussen ‘small’ (jaarlijkse online omzet minder dan 100.000 euro), ‘medium’ (jaarlijkse online omzet tussen 100.000 en 10.000.000 euro) en ‘big’ (jaarlijkse online omzet van meer dan 10.000.000 euro).

Small Medium Big
Diamond Award Studio Gaston BAUNAT Coolblue
Logistic Champion Brekky De verfwebshop.be Lidl
Customer Friendliness Unit 14 Klium Torfs
Payment Hero Joy of matcha Het spelhuis JBC
Brilliant Concept Hamley Books Nikkel Art Smartphoto

Nieuwe Web Celeb Award

Na verschillende selectierondes door een vakjury en een publiekstemronde tijdens de uitreiking van de SafeShops Award werd Cis Scherpereel uitgeroepen tot ecommerce persoonlijkheid van het jaar. Hij is ecommerce- en marketingstrateeg. Brancheorganisatie SafeShops wil met de uitreiking van de Web Celeb Award een persoon bekronen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van ecommerce in België. Deze categorie werd dit jaar in het leven geroepen ter gelegenheid van de vijfde editie van de SafeShops Awards.

‘We willen inspanningen die bijdragen aan het succes van ecommerce belonen.’

“Als sectorvereniging vinden we het belangrijk dat inspanningen die bijdragen aan het succes van ecommerce beloond worden”, vertelt Greet Dekocker, Managing Director Safeshops.be. “De finalisten hebben elk op hun eigen manier meegewerkt aan het Belgische e-commerce verhaal. Ze zijn als het ware een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling ervan. De winnaar is dan ook een terechte, charismatische ambassadeur die een jaar lang de sector zal vertegenwoordigen.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten