Ruud Stelder weg bij Lightspeed

Ruud Stelder weg bij Lightspeed

Ruud Stelder, een van de twee oprichters van de webwinkelsoftware die voorheen SEOshop heette en eind 2015 werd overgenomen door het Canadese Lightspeed, verlaat de organisatie. Voor het bedrijf verandert er verder weinig, de huidige koers was tijdens Lightspeed Connect overal duidelijk gemaakt en het blijft de omnichannelstrategie voeren. Wat de plannen van Ruud zijn, is ook hem nog niet bekend.

Vanmorgen bevestigde Ruud het nieuws telefonisch aan de redactie van Ecommerce News. Hij heeft samen met Dennis in 2008 SEOshop opgericht. In 2009 werd de groei ingezet en vanaf 2012 richtte het zich niet langer op de startersmarkt maar begon het langzaam zich steeds meer op professionele spelers te richten. Inmiddels is de ecommercesoftware niet meer weg te denken in ons land. Er zijn vele duizenden webshops die er gebruik van maken.

Eind 2015 werd het overgenomen door Lightspeed, die er een omnichanneloplossing van maakte. Samen met horeca- en retailkassasoftware richt het zich nu op een grotere groep van retailers. Ruud en Dennis bleven binnen Lightspeed met name verantwoordelijk voor de webwinkelsoftware.

Wel aandeelhouder, maar niet meer in de operatie
Dat Ruud er nu, ruim twee jaar na de overname, uitstapt kwam voor onze redactie wel als een verrassing. Telefonisch legt hij uit dat hij er zelf ook nog een dubbel gevoel over heeft. “Ik heb bijna een derde van mijn leven hieraan gegeven. Ik heb er alle vertrouwen in dat het bedrijf nog stappen kan maken en blijf ook gewoon nog aandeelhouder. Maar ik ben ook nu dertig. Ik wil ook weten wat het leven nog meer te bieden heeft. Ik heb daarom al voordat ik vertrok een reis geboekt, zodat ik een stok achter de deur had. In Azië ga ik eerst mijn hoofd leegmaken en dan zien we wel. Alhoewel, misschien ga ik daar mijn vriendin ook wel helpen met haar webshop, haha!”

Koers Lightspeed ongewijzigd
De medewerkers van het bedrijf zijn vlak voor de Vakdagen geïnformeerd, waarbij duidelijk is gemaakt dat er voor het bedrijf zelf weinig verandert, de ambities zijn tijdens Lightspeed Connect nog duidelijk gemaakt en Ruud geeft aan dat die dit jaar zeker waargemaakt worden. “Bij mijn afscheid stond ik voor een team van ruim honderd mensen waarvan een derde eerder al SEOshoppers waren. De mensen die er nu zitten hebben de successen van afgelopen jaren ook gerealiseerd, dus ik weet dat het bedrijf in goede handen is.”

Gerelateerde berichten