menu
lightspeed ecommerce

Recycle-site wint ecommerce-prijs

De Engelse website musicMagpie.co.uk heeft gisteren de Ecommerce Entrepreneur of the Year 2011 gewonnen, een verkiezing die Ernst & Young jaarlijks organiseert. De vier jaar geleden opgerichte website biedt klanten de mogelijkheid om geld te verdienen aan hun ongewenste entertainment-artikelen.

Door het invullen van de streepjescode krijgt de gebruiker direct te zien hoeveel zijn cd, dvd of spel nog waard is. De site koopt de ongewenste media en verkoopt ze dan online door. De ‘pre-played media’-markt is in het Verenigd Koninkrijk naar verwachting zo’n 1 miljard pond (1,1 miljard euro) waard. MusicMagpie.co.uk is in vier jaar uitgegroeid tot de grootste speler op de markt in Europa, met meer dan vijfhonderd werknemers en vier miljoen klanten verdeeld over honderd landen wereldwijd.

“We zijn blij dat we deze award hebben gewonnen en worden erkend voor onze prestaties. We kijken er naar uit om het bedrijf verder uit te breiden in de internationale markt”, aldus oprichters Steve Oliver en Walter Gleeson.

Andere recycle-sites in Engeland
In Engeland zijn er diverse ‘recycle-sites’ die jouw oude, gebruikte media overkopen (en dan later weer doorverkopen). Zo zijn er Speedsell, Playtrade (onderdeel van Play.com), ceX en Tradeyourstuff.

Oude spellen verkopen
In Nederland konden we zo één-twee-drie geen webwinkels vinden die specifiek gericht zijn op het inkopen van gebruikte spellen, muziek en films. Wel is er GameMania, een winkel met bijbehorende webwinkel, die spellen inkoopt. En die doet het goed. In 2010 verkochten ze in België veertig procent meer tweedehands games dan het jaar ervoor. Verder heb je in Nederland ook Nedgame, dat daarnaast tien stenen vestigingen heeft. Maar ook die koopt eigenlijk alleen maar spellen in. Waar blijft de eerste Nederlandse webwinkel die zowel spellen, als muziek en dvd’s graag van je overkoopt?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch