Proforto haalt miljoenen aan groeigeld op

Proforto haalt miljoenen aan groeigeld op

Proforto haalde onlangs een investering van meerdere miljoenen op. De financiering wordt ingezet om versneld te kunnen groeien en de winstgevendheid uit te bouwen. “We willen uitgroeien tot de grootste online retailer in Europa op het gebied van bedrijfskleding”, aldus algemeen directeur Rik Burgersdijk.

Hoeveel groeigeld Proforto ontving, maakt het niet bekend. Maar het is in ieder geval genoeg om zowel het bedrijf als de technische systemen verder te professionaliseren. “De afgelopen jaren waren we voornamelijk gefocust op het vergroten van de omzet. De komende jaren richten we ons op winstgevende groei”, laat operationeel directeur Jelle Gudden in een persbericht weten.

Oude investeerders blijven aan

Het geld is afkomstig van investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners. De angel investeerders van de eerste jaren – onder wie Daniel Ropers, de oud-directeur van Bol.com – blijven aan als aandeelhouders en adviseurs. Dankzij de investering van Nobel Capital Partners kon Proforto haar krediet vergroten bij de Rabobank, waar het ook sinds de start financiering ophaalde.

Streven naar een omzet van honderd miljoen euro

Sinds de oprichting in 2014 groeide Proforto in Nederland en België uit tot online marktleider op het gebied van bedrijfskleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. De scale-up is vastberaden om ook in de rest van Europa marktleider te worden. De strategische samenwerking met investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners moet hierbij helpen.

We willen uitgroeien tot Europees marktleider.

Naar eigen zeggen groeide het bedrijf jaarlijks met meer dan vijftig procent. “De komende jaren streven we naar een omzet van honderd miljoen euro. Gezien de marktpotentie van tien miljard euro in Europa is dit zeker haalbaar”, stelt Rik.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten