menu

Prijsvergelijk.nl integreert kortingscodes

Prijsvergelijk.nl toont vanaf vandaag kortingscodes in de vergelijkingen. Vorig jaar werd al gestart met het publiceren van deze codes.

Consumenten kunnen nu in één oogopslag zien of er een kortingscode beschikbaar is voor de betreffende webshop. Doordat Prijsvergelijk deze direct toont hoeft een bezoeker niet verder te zoeken naar kortingscodes elders op het internet.

Ook webshops die kortingscodes aanbieden profiteren van deze verregaande integratie. De attentiewaarde voor winkels die korting bieden wordt vergroot, wat positief werkt voor het aantal bezoekers dat doorklikt van de vergelijkingssite naar de shop en overgaat tot aankoop.

In Amerika integreert vergelijkingssite Bizrate.com de kortingscodes al langer in de zoekresultaten. De ervaringen hiermee zijn positief mede doordat het beslissingsgedrag van de consument wordt beïnvloed door het gebruik van kortingscodes, zo blijkt uit onderzoek van Journal of Business Research uit 2009.

Er is een duidelijke groei te zien in het gebruik van kortingscodes en het aantal webshops dat de codes inzet als marketinginstrument. Webwinkels als Bol.com, Kijkshop en Pixmania maken hier al veelvuldig gebruik van.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan