PostNL haalt oude apparaten op

PostNL haalt oude apparaten op

In heel Dordrecht kunnen sinds deze week inwoners hun kapotte strijkbout of elektrische tandenborstel meegeven aan de pakketbezorger van PostNL. Ecommerce krijgt met dit initiatief van Weee Nederland, in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org, opeens een nog duurzamer karakter.

Er zullen genoeg Nederlanders zijn die ergens op zolder of in een schuur nog een oude sapcentrifuge of koffiezetapparaat hebben staan die het niet meer doet, maar die ze om de een of andere reden nog niet hebben weggegooid. Van dit soort elektrische apparaten afkomen gaat in Dordrecht nu een heel stuk makkelijker. Daar kunnen ze worden meegegeven aan de PostNL-bezorger, waarna de apparaten worden hergebruikt of gerecycled. Dit initiatief, Weeelectric genaamd, werd in maart van dit jaar in bepaalde delen van Dordrecht, Amsterdam en Groningen gestart door producentenorganisatie Weee Nederland en gebeurt in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org.

Bij het retourneren van de apparaten, hoeven deze niet verpakt e worden, maar wel makkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de bezorger. Ook kabels, printercartridges en spaar- en ledlampen mogen kosteloos ingeleverd worden.

Proef loopt tot eind 2017

Vooralsnog gaat het om een proef die tot eind van dit jaar loopt, maar daarna zal worden gekeken of de proef ook landelijk wordt uitgebreid. PostNL is in ieder geval te spreken over het project. “Door het fijnmazige netwerk van PostNL komen wij elke dag in elke straat in Nederland. Voor het inzamelen hoeven geen extra kilometers gereden te worden en dus recyclen we op een effectieve manier. Wij zijn daarom blij met de uitbreiding van dit duurzame initiatief”, aldus Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek PostNL. Volgens Thuiswinkel.org is het mee laten geven van afgedankte apparatuur voor de ecommerce een eerste stap richting een circulaire economie en neemt de brancheorganisatie hiermee hun verantwoordelijkheid.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten