PostNL bezorgde 384 miljoen pakketten in 2021

PostNL bezorgde 384 miljoen pakketten in 2021

Vorig jaar bezorgde PostNL 384 miljoen pakketten. Dit is een stijging van veertien procent ten opzichte van 2020. Opvallend is dat het pakkettenvolume in het vierde kwartaal van 2021, ondanks de lockdowns, met 5,3 procent daalde. De totale omzet uit de pakketdivisie komt naar schatting uit op 2,3 miljard euro, wat vijftien procent meer is dan vorig jaar.

Op 28 februari presenteert PostNL de volledige jaarcijfers. Uit de voorlopige resultaten over 2021, die het bedrijf vandaag deelde, blijkt onder meer dat de volumegroei ook dit jaar deels komt door de coronapandemie. Algemeen directeur Herna Verhagen: “Ook 2021 kan door de pandemie weer worden omschreven als een uitzonderlijk jaar. Door solide bedrijfsresultaten bij Pakketten en een sterk resultaat bij Mail in Nederland rapporteren we sterke uitkomsten.”

Verwachte omzet over 2021 ruim 3,4 miljard euro

Uit de voorlopige cijfers valt op te maken dat de totale omzet naar verwachting uitkomt op ruim 3,4 miljard euro, met een resultaat van 308 miljoen euro. Waar de inkomsten uit de pakkettendivisie wederom toenamen, daalde het aantal bezorgde poststukken in 2021 met 0,3 procent. Dankzij kostenbesparingen had dit naar eigen zeggen geen negatief effect op het bedrijfsresultaat.

Internationale volumes nog niet op oude niveau.

Ook valt uit het verslag op te maken dat PostNL het afgelopen jaar de nodige uitdagingen had. Zo geeft de algemeen directeur aan dat de internationale volumes nog niet op hun oude niveau zijn. Dit komt onder meer door verstoringen in de keten en hogere transportkosten.

Daarnaast hadden de aangepaste btw-regels voor kleine goederen van buiten de EU en andere wet- en regelgeving in China effect op de vervoerder. Desondanks kijkt PostNL met een volumegroei van veertien procent terug op een succesvol jaar.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten