Picnic gaat pakketjes ophalen

Picnic gaat pakketjes ophalen

Picnic gaat vanaf morgen pakketjes ophalen. Klanten die een pakketje van bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com willen terugsturen, kunnen de doos nu meegeven aan een bezorger van Picnic. Vooralsnog is de dienst alleen actief in Utrecht, maar volgens de gebruikelijke Picnic-methode breidt het zich geleidelijk uit naar andere steden.

Picnic kondigde de nieuwe dienst aan op Facebook. “Onze bezorgers horen één wens het meest: ‘Kunnen jullie ook mijn pakketten meenemen?’ Nou en of! Picnic wordt ook postbode en gaat pakketjes ophalen!”, zo schrijft de online-only supermarkt.

Picnic heeft ervaring met ophalen

De nieuwe dienst komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar had Picnic namelijk een proef lopen in de regio Amersfoort, waar het retouren van Wehkamp-klanten meenam. Nu is die pilot uitgegroeid tot een retourdienst voor tal van webwinkels en marktplaatsen. Vorig jaar begon Picnic in Houten ook met het thuis ophalen van bij de bibliotheek geleende boeken.

Picnic staat ook open voor bezorgen van pakketjes

In een interview met Foodmagazine zei Picnic’s CTO Daniel Gebler al dat de supermarkt dit soort retourstromen goed kan ondersteunen. “Er zit geen volledig nieuw systeem achter. De klant geeft de retourzending mee aan de runner en meldt dit vervolgens zelf bij de webwinkel. De volgende stap, bezorging, zou potentieel nu al mogelijk zijn. Wij staan daar zeker voor open.”

Picnic gaat retouren ophalen.
Picnic gaat retouren ophalen.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten