ParcelParcel overgenomen door LetMeShip

ParcelParcel overgenomen door LetMeShip

De ITA Consulting Group, eigenaar van het B2B verzendplatform LetMeShip, neemt het Nederlandse ParcelParcel over. Dankzij de overname versnelt LetMeShip haar groei binnen Europa. Ook gaat het nu meer flexibele B2C verzendoplossingen aanbieden.

De in Hamburg gevestigde ITA Consulting Group biedt internationale B2B verzendoplossingen aan. Met de software verzenden klanten in een applicatie of met een API hun orders via verschillende pakketbezorgers, afgestemd op de lokale markt. Het heeft meerdere internationale vestigingen in Frankrijk, België, Nederland, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk.

Overname ParcelParcel op 1 april

Vandaag kondigt het bedrijf de overname van ParcelParcel aan. Het Nederlandse bedrijf is in 2013 opgericht en is naast ons land ook actief in België. Met het online verzendplatform versturen klanten op een efficiënte manier pakketten, pallets of documenten met meerdere vervoerders.

‘We willen het portfolio van ITA Consulting Group uitbreiden.’

“Sinds enige tijd waren wij op zoek naar passende samenwerkingspartners om het serviceportfolio van de ITA Consulting Group uit te breiden”, zegt Mark Winkelmann, CEO en oprichter van LetMeShip. “We zijn er ontzettend blij mee dat we in ParcelParcel een bedrijf hebben gevonden waar de bedrijfsculturen zo goed bij elkaar passen. We verwelkomen de nieuwe collega’s en klanten in de ITA Consulting Group.”

Groter netwerk

Met de overname wil de ITA Consulting Group verder bouwen op de kennis van ParcelParcel. Voorlopig opereert ParcelParcel nog onder de eigen bedrijfsnaam en merken klanten weinig van de overname. Tegelijkertijd profiteren ze van het grotere netwerk aan verzenders binnen de Group.

‘Door krachten te bundelen kunnen we internationaal verder uitrollen.’

“De ITA Consulting Group deelt onze visie om het voor bedrijven en particulieren eenvoudig en efficiënt te maken om internationaal te verzenden. Door krachten te bundelen zijn wij in staat om onze dienstverlening verder uit te rollen in Europa als standalone verzend platform met de focus op het MKB en particulieren, met behoud van het hoge serviceniveau dat klanten van ons gewend zijn.  We zijn er enorm trots op om dit avontuur samen met ITA aan te gaan”, aldus Carlos de Vos, CEO en oprichter van ParcelParcel.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten