Orderchamp haalt €16,5 miljoen op

Orderchamp haalt €16,5 miljoen op

Online inkoopplatform Orderchamp heeft 16,5 miljoen euro opgehaald in een Series A-ronde geleid door Prime Ventures. Met het geld wil het b2b-bedrijf onder meer verder uitbreiden in Europa en het internationale aanbod van merken vergroten.

Prime Ventures, dat eerder investeerde in onder andere Thuisbezorgd en Greetz, leidde de ronde en werd daarbij vergezeld door bestaande investeerders zoals henQ en een aantal business angels. Gezamenlijk steken zij 16,5 miljoen aan groeikapitaal in de twee jaar oude scale-up.

Actief in Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Orderchamp begon in 2019 in Nederland en is momenteel actief in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Binnen enkele maanden opent het een fysiek kantoor bij de oosterburen, maar met de kapitaalinjectie staat ook verdere uitbreiding in Europa op het programma.

Aanbod vergroten, inkoopervaring verbeteren en door ontwikkelen

Volgens CEO en medeoprichter Joost Brugmans zal het merendeel van de miljoenen gebruikt worden voor het vergroten van het aanbod, het verbeteren van de online inkoopervaring en het door ontwikkelen van de technologie, met onder andere machine learning en integraties met ecommerce-software.

We willen dagelijks tientallen merken toevoegen.

“Onze retailers bezoeken ons platform meermaals per week om op zoek te gaan naar unieke artikelen voor hun winkel of webshop. Daarom willen wij niet wekelijks, maar dagelijks tientallen nieuwe merken toevoegen die snel en eenvoudig ingekocht kunnen worden door winkeliers”, aldus Brugmans.

Onderscheiden van de massa

Of een product gaat verkopen in een winkel is iets wat Orderchamp de desbetreffende retailer kan vertellen op basis van inkoop- en verkoopdata van de tienduizenden aangesloten retailers. “Zo kunnen onze winkels zich blijven onderscheiden van de massa en versterken we lokale retail.”

Brugmans ziet Prime Ventures als een perfecte match voor de toekomst. “Door hun voorgaande investeringen zijn ze experts in online marktplaatsen, ecommerce en fintech. En precies dit raakvlak heeft ons overtuigd van deze samenwerking. Net als wij denken zij groot: doorgroeien naar een wereldwijde leider in onze categorie.”

Net als wij denkt Prime Ventures groot.

Thijs Emondts van Prime Ventures vindt de traditionele groothandel erg gefragmenteerd en weinig innovatief. “Door middel van technologie zoals bijvoorbeeld datagedreven aanbevelingen, een uniek assortiment en een slimme marktstrategie, biedt Orderchamp zowel retailers als merken een unieke klantervaring. Wij zijn erg onder de indruk van Orderchamp’s team, haar explosieve groei en hoge klantretentie.”

Gerelateerde berichten