Orderchamp en inkoopbeurs ShowUp werken samen

Orderchamp en inkoopbeurs ShowUp werken samen

Online b2b-groothandel Orderchamp is een samenwerking aangegaan met ShowUp, een inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeau-artikelen. Door de krachten te bundelen willen de twee partijen meer relevantie buiten het traditionele inkoopseizoen.

Daar waar Orderchamp haar kracht vooral van online moet hebben, daar is ShowUp met name fysiek aanwezig. De beurs bestaat sinds 2013 en trekt elk jaar inkopers van onder andere woonwinkels, conceptstores, webwinkels, boekenwinkels en museumwinkels.

Ook buiten seizoen nog verkopen aan retailers

Deelnemers van ShowUp waren vaak gebonden aan het traditionele inkoopseizoen, maar door de recente samenwerking met Orderchamp kunnen ze via het platform van laatstgenoemde nu ook buiten de drukke maanden hun producten verkopen aan duizenden retailers in Europa.

‘Voor veel verkopers is eigen b2b-portaal niet lucratief’

Door het veranderde retaillandschap kopen zelfstandige retailers steeds vaker in kleinere aantallen bij meerdere merken in. Volgens ShowUp-directeur Daan van Trigt wordt het online aanbieden van het assortiment daarmee steeds belangrijker voor beursdeelnemers. “Maar voor een groot deel van hen is de stap naar een eigen business-to-businessportaal niet lucratief genoeg.”

De samenwerking met Orderchamp moet deze verkopers online verder helpen. “Maar ook bezoekers van onze beurs zullen profiteren van de samenwerking, omdat zij het aanbod nu ook na de beurs nog kunnen raadplegen.”

Joost Brugmans, CEO van Orderchamp, is blij dat de merken die deelnemen aan ShowUp nu ook aanwezig zijn op het online inkoop- en verkoopplatform van Orderchamp. “Ze zijn een prachtige aanvulling op de merken die we al op het platform hebben aangesloten. Via onze algoritmes koppelen we die merken graag aan de juiste winkeliers uit heel Europa om hun afzet te vergroten.”

In Februari weer ShowUp

Voor wie de vele woonaccessoires en cadeauartikelen in levenden lijve wil zien: ShowUp wordt op 2 en 3 februari gehouden in het EXPO Haarlemmermeer. De entree is gratis.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten