menu
lightspeed ecommerce

Online aankopen minder vies

Mocht je nog een manier zoeken om consumenten te overtuigen toch echt online te gaan shoppen: wijs ze dan op het feit dat online shoppen een stuk hygiënischer is dan in de winkel iets kopen. Dit blijkt uit een onderzoek naar producten die in een stenen winkel werden gekocht, producten die online waren besteld en naar de verpakking van deze bezorgde artikelen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Pass My Parcel, dat hiervoor vier typische kerstaankopen deed: een t-shirt, een speelgoedautootje, een videospel en een doos chocolaatjes. Het liet zowel de producten als de verpakking van de online variant onderzoeken op de aanwezigheid van bacteriën.

De conclusie kon worden getrokken dat over het algemeen kerstcadeaus die in de winkel waren gekocht meer bacteriën bevatten dan vergelijkbare producten die online waren besteld. Met het experiment waren er dus voor elk product drie verschillende samples beschikbaar: het artikel gekocht in de winkel, het bezorgde artikel en de verpakking van het bezorgde artikel.

Kunnen aanraken van producten blijft aanlokkelijk

“Deze resultaten ware zeer onthullend, omdat ze ons lieten zien dat de kerstcadeaus die in de winkel werden gekocht de items waren met de meeste bacteriën, aldus Pass My Parcel. “Dit was ook wel logisch, als we nadachten over de reden waarom mensen in stenen winkels kopen: het kunnen aanraken en voelen van producten voordat ze overgaan tot aankoop is nog steeds aanlokkelijk, helemaal wanneer je aan het shoppen bent voor kerstcadeautjes.”

De winkel-producten bevatten dus de meest bacteriën, dit gold in ieder geval voor het shirt, het autootjes en de videogame. De doos chocola was de uitzondering, want daarbij bevatte de verpakking van het verzonden artikel de meeste ziektekiemen.

Het in de winkel gekochte computerspel, het in de winkel gekochte t-shirt en de verpakking van de bezorgde doos chocola waren de samples met de meeste bacteriën. De schoonste items waren het bezorgde t-shirt, de bezorgde doos chocola en de verpakking voor het computerspelletje.

Zie hier de resultaten per product:
Bacteriën bij online en offline aankopen

Tags

Reacties