menu
lightspeed ecommerce

Nederlandse webhelden 2013

Nederlandse webhelden 2013Gisteravond was de officiële lancering van Suzan Eikelenstams boek Webhelden, de opvolger van Internetgodinnen, boordevol interviews met de helden (m/v) uit onze branche. De lancering werd in stijl gebracht tijdens een heerlijk diner, met boeiende presentaties en een geslaagde borrel achteraf. Wie zijn vandaag de dag nou de grootste helden van het internet?

Een betere timing had Suzan niet kunnen kiezen voor deze avond, want gisteren werden juist de nieuwste cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor bekendgemaakt. Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, vertelde letterlijk over de laatste stand van zaken. Daaruit bleek dat het nog altijd lekker gaat met de ecommerce. Er is nog volop groei, wat wel blijkt uit de 24%-groei in de online speelgoedbranche! De totale groeicijfers zwakken overigens wel wat af en dan met name in het reissegment.

Maar ook onder webwinkels is het niet langer voor de hand liggend dat het goed gaat. Dagelijks komen er nieuwe webshops bij, maar recentelijk bleek dat een op de vijf kleinere webwinkels binnen het eerste jaar stopt. Dat kan natuurlijk demotiverend werken en dus besloot auteur Suzan Eikelenstam een nieuw boek te maken boordevol inspiratie van opkomende en succesvolle internetondernemers. Door middel van verschillende interviews laat het boek Webhelden zien dat voor echte ondernemers de kansen online nog altijd voor het oprapen liggen.

En de winnaar is…?
Vooraf waren wij toch benieuwd wie Suzan, al jarenlang succesvol trainer en adviseur op het gebied van online ondernemen, ziet als grootste helden van het internet. Een snel rondje door de zaal brengt kanshebbers als Tom Coronel, oprichter van Create2Fit, Boudewijn van Nieuwenhuijzen, ecommerce manager bij Hema, of Birgit van den Beemt van Perfectly Basics bijvoorbeeld.

Maar tijdens de relatief informele avond werd al snel duidelijk dat genodigden zich geen zorgen hoefden te maken. Suzan Eikelenstam verwoordde dat eigenlijk wel mooi tijdens het diner. Er zijn veel lijstjes en awards in de branche maar deze avond staat in het teken van het gemaakte succes van de aan- en afwezige webhelden samen. Even een avond zonder competitie dus, maar juist een avond om de gemaakte successen samen eens te vieren.

Werd er dan helemaal niemand speciaal in het zonnetje gezet? Voor iemand zoals Suzan, bij wie PR echt in het bloed zit, is dat geen optie natuurlijk en dus werd Patrick Kerssemakers, mede-gastheer van de avond, met een banner met foto op ware grootte even neergezet als dé Webheld pur sang tot hij er verlegen van werd.

Al met al een leuk boek met inspirerende verhalen en een geslaagd feestje. Een event dat zo te zien best een jaarlijks vervolg mag krijgen en een boek dat wij als redactie elke webwinkelier van harte aanbevelen. Sta je er dit jaar niet in? Wie weet maak je bij de editie 2014 wel kans!


Suzan met haar gasten van het Webhelden Diner 2013

Tags

Reacties