Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Magento meest gebruikte ecommerce-platform in Europa

Magento meest gebruikte ecommerce-platform in Europa

Magento is het snelst groeiende en meest gebruikte ecommerce-platform in Europa. Althans, met die claim komt Magento Commerce op de proppen. Om dit te onderbouwen, verwijst het naar de Internet Retailer Europe 500-lijst, waarvan 53 Magento-klanten zijn. Dat is meer dan welke andere webwinkelsoftware-aanbieder en meer dan het dubbele van Demandware (26) of SAP Hybris (24).

Magento Commerce heeft er een heus persbericht aan gewijd, om aan te tonen dat Magento de marktleider in Europa is als het aankomt op ecommerce-software. Nu is het knap dat in de lijst van Internet Retailer met daarin de 500 grootste ecommerce-bedrijven van Europa er 53 retailers zijn die Magento gebruiken, maar is het daarmee ook de meest gebruikte ecommerce-software in Europa? Daar valt over te discussiëren, maar het zegt natuurlijk wel iets dat meer dan vijftig van zulke grote online retailers voor Magento kiezen en dat de voornaamste concurrenten Demandware en SAP Hybris een stuk minder populair zijn.

In een ander bericht deze week maakte Magento bekend dat 31 procent van (middel)grote bedrijven Magento gebruikt en dat de software wordt gebruikt door 25 procent van alle ecommerce-websites in de top 1 miljoen-lijst van Alexa.

Magento in Europa

In Europa heeft Magento grote klanten als Frankfurt Airport, Dyson, Poundland, Vision Direct, Lafuma en Kurt Geiger. In Nederland zijn onder meer KLM, ANWB, Primera, PostNL en Sligro Magento-gebruikers. “Onze Europese klanten steken hun concurrenten de loef af op het gebied van mobiel, unieke shoppingervaringen en nieuwe, digitale businessmodellen”, zo zegt CEO Mark Lavelle.

Meer updates van Magento

In de zeven maanden dat Magento 2 het levenslicht heeft gezien, heeft het bedrijf nog andere dingen aangekondigd, waaronder een cloud-variant van Magento Enterprise, een update naar Magento 2.1, Magento Order Management en een geheel vernieuwde extension-store.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch