Klarna verwerkt miljoen transacties per dag

Klarna verwerkt miljoen transacties per dag

Het gaat goed met Klarna. Het van origine Zweedse betaalbedrijf heeft in haar meest recente jaarverslag onthuld dat het nu 1 miljoen transacties per dag verwerkt en dat het verkoopvolume wereldwijd met 36 procent is gestegen tot zo’n 26 miljard euro.

Niet alleen het verkoopvolume steeg met dubbele cijfers, ook de netto-omzet ging omhoog: die nam vorig jaar met 31 procent toe tot zo’n 561 miljoen euro. Volgens het bedrijf blijft hun aanbod het in alle markten goed doen bij consumenten, handelaren en partners. Klarna heeft nu meer dan 130.000 winkeliers aangesloten, waarvan zo’n 25.000 zich vorig jaar voor het eerst aansloten. Gezamenlijk zijn die goed voor zo’n 1 miljoen transacties per dag.

26 miljoen nieuwe klanten erbij

Klarna is niet alleen populairder geworden onder retailers, ook de consument weet het betaalbedrijf steeds meer te vinden. Vorig jaar verwelkomde het bijna 26 miljoen nieuwe klanten over de gehele wereld. Uit het jaarverslag blijkt dat meer dan 70 procent van alle klanten meerdere herhaalbetalingen doen via Klarna.

Klarna-app is één van de populairste betaalapps

Ook blijkt dat de app van Klarna één van de meest populaire betaalapps was in Nederland. Volgens onderzoeksbureau App Annie stond Klarna op een mooie vijfde plek in de top 12 van meest gedownloade betaal-apps in Nederland in het vierde kwartaal van vorig jaar. Klarna moet de drie grootbanken en PayPal voor zich dulden, maar staat wel mooi boven AfterPay, Bunq en SNS Reaal.

In de loop der jaren hebben grote retailmerken en webwinkels zich aangesloten bij Klarna. Onder de recente klanten bevinden zich Ikea, Expedia, Ticketmaster, Sonos, Sephora, H&M en Etsy.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten