Intershop komt naar Nederland toe

Intershop komt naar Nederland toe

Webwinkelsoftware Intershop gaat in ons land een verkoopafdeling openen. Deze stap maakt deel uit van een agressievere buitenlandstrategie die de Duitse softwaremakers willen inzetten in Europa. Rob de Boer gaat de Benelux-tak leiden. Ook in Scandinaviƫ en Zuid-Europa worden lokale verkoopmanagers aangesteld.

Emerce kwam vanmorgen met het nieuws rond de nieuwe afdeling. De vraag naar webwinkelsoftware neemt toe en daar springt Intershop graag op in. Het wil met deze strategie dichter op zijn afzetmarkten zitten. Het gaat de Duitse software aardig voor de wind, want vorig jaar heeft het -wederom- enkele records verbroken.

500 klanten en mooie groeicijfers

Het in 1992 opgerichte bedrijf kent inmiddels meer dan vijfhonderd klanten, waaronder in ons land grote namen als Otto, Mexx, BCC en Free Record Shop. De omzet van Intershop steeg in 2011 tot 36 miljoen euro, waarbij de platinum klanten voor de meeste omzetstijging zorgden. Twintig miljoen werd gerealiseerd door trainingen en adviezen.

In april 2010 ging Intershop nog een nauwe samenwerking aan met GSI Commerce, een van de grootste webwinkelbouwers in Amerika. Door de samenwerking werd GSI de exclusieve distributeur van Intershop-software in Amerika. Het bedrijf nam toentertijd ook een aandeel van 10,5 procent in Intershop.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten