Huboo breidt uit naar Duitsland

Huboo breidt uit naar Duitsland

Fulfilment-bedrijf Huboo lanceert binnenkort in Duitsland en heeft daarna nog meer uitbreidingen op de planning staan. Sinds vorig jaar is het bedrijf ook in ons land actief. “Uitbreiding is onze belangrijkste focus dit jaar”, aldus sales manager Roeland van Duifhuizen.

Huboo startte in 2017 in het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment heeft het tevens fulfilmentcenters in ons land en in Spanje. Met een netwerk van fulfilmentcenters, binnenlandse en internationale bezorgdiensten wil het fulfilmentbedrijf retailers ondersteunen die wereldwijd pakketjes verzenden. Oorspronkelijk hielp Huboo vooral het mkb, maar het mikt nu op bedrijven van elke omvang.

‘Fulfilment is vaak een ingewikkelde oplossing.’

Fulfilment is vaak een ingewikkelde oplossing, maar door het kosteneffectief en eenvoudig te maken, openen we deuren voor verkopers van elke omvang om onze diensten te gebruiken. Startups, het mkb en grote bedrijven werken met ons, aangezien ons model schaalbaar is”, vertelt Roeland van Duifhuizen.

Nieuw fulfilmentcenter in Leipzig, Duitsland

Binnenkort opent het bedrijf een nieuw fulfilmentcenter in Leipzig, Duitsland. Hiermee komt de totale opslagruimte van het bedrijf op 378.000 vierkante meter. De nieuwe locatie stelt klanten in staat om de kansen van ecommerce in Duitsland te benutten, aldus het bedrijf.

‘Uitbreiding is onze focus dit jaar.’

De uitbreiding volgt na de lancering van een fulfilmentcenter in Veldhoven vorig jaar, dat als hub binnen de Benelux moet fungeren. Maar er staan dit jaar nog meer uitbreidingen op de planning. “Uitbreiding is onze focus dit jaar, waarbij we de bestaande activiteiten in markten zoals het VK en Spanje ook verder laten groeien. Onlangs openden we ons grootste fulfilmentcenter in Chippenham. Binnenkort volgen er nog meer.”

Micro-fulfilmentcenters

Er zijn veel fulfilment-bedrijven actief binnen Europa. Naar eigen zeggen onderscheidt Huboo zich met haar Hub Model. De opslagcentra zijn opgedeeld in micro-fulfilmentcenters genaamd Hubs. Dit zijn specifieke magazijngedeeltes per klant “Elke Hub wordt beheerd door een vast team van medewerkers, die als een verlengstuk van de bedrijven waar we orders voor afhandelen werken. Dit model is schaalbaar, wanneer het bedrijf van de klant groeit, groeit de Hub ook.”

‘Ons model is schaalbaar, als de klant groeit, groeit de Hub ook.’

Volgens het bedrijf bespaart dit model tijd, aangezien magazijnwerkers niet in het hele magazijn producten hoeven te zoeken. Het orderpicken en verpakken gaat sneller. Om bestellingen in verschillende landen te verzenden, kunnen klanten Hubs in meerdere Huboo-magazijnen hebben.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten