Hogeschool Tio start met ecommerce-opleiding

Hogeschool Tio start met ecommerce-opleidingDe hogeschool Tio start per september 2015 met de nieuwe hbo-opleiding E-commerce Marketing Sales. In deze marketingopleiding zal de nadruk echt op ecommerce liggen, omdat volgens de hogeschool “de arbeidsmarktkansen op dit vakgebied groot zijn.” Het is nog onder voorbehoud van accreditatie, maar als alles goed gaat kunnen studenten in 2015 met de opleiding beginnen.

“Nog steeds is de lijn van aankopen op internet stijgende en er is behoefte aan personeel die ondernemingen op het gebied van internetmarketing een boost kunnen geven”, zo legt de organisatie de keuze voor de nieuwe opleiding uit. “Er liggen kansen binnen vrijwel alle bedrijfstakken, maar vooral in het MKB is de vraag groot. Heb je een ondernemersgeest? Dan kun je eenvoudig online je eigen onderneming starten.”

Binnen de op te richten opleiding zal in de vakken en projecten aandacht worden besteed aan de drie pijlers die ook in de naam van de opleiding terugkomen: ecommerce, marketing en sales. Studenten bouwen een website, bezoeken verschillende webwinkels en andere bedrijven uit de branche, zullen een masterclass sales volgen en leren alles over creative concept design. Tijdens een project zal een eigen webwinkel worden opgezet en wordt door middel van SEO en SEA het bezoek naar en de aankopen in de webwinkel gestimuleerd.

Tio zal ook een internationale studiereis aanbieden zodat studenten kunnen zien hoe men marketing bedrijven over de grenzen. Stagelopen kan zowel binnen als buiten Nederland. Vakken die onder andere worden gegeven zijn: branding, consumentengedrag, digital marketing, international marketing en sales.

Ecommerce en Onderwijs
TIO is niet de enige onderwijsorganisatie waar ecommerce momenteel speelt. Velen zien ecommerce als grote kans voor werkgelegenheid van de toekomst. En ook de ecommerce-sector zelf, lijkt onderwijs steeds belangrijker te vinden. Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org, noemde tijdens de Thuiswinkel Awards afgelopen maand nog het onderwijs als een van de nieuwe speerpunten van zijn organisatie. Binnenkort zal Thuiswinkel.org hier meer over laten horen. En ook dit weblog ziet kansen tussen beide werelden. Zo heeft Webwinkel Weblog-auteur Dirkjan Vis een jaar geleden Webshopheld mede opgezet, een MBO-onderwijsmodule die zich ook volledig richt op ecommerce.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten