menu
lightspeed ecommerce

Guapa Media en 360 E-commerce fuseren

Beide Magento-ontwikkelaars gaan samen verder onder de nieuwe naam Guapa BV. De merknaam 360 E-commerce komt te vervallen, zo bevestigt Guapa-oprichter Mathijs Kok ons telefonisch. Door samen te gaan verwacht hij efficiënter te kunnen werken en hoopt hij net wat grotere projecten te kunnen realiseren.

De fusie is met terugwerkende kracht op 1 januari in werking getreden, maar officieel is er pas vorige week dinsdag voor getekend. “Ik had graag met de nieuwe naam op de Webwinkel Vakdagen gestaan, maar uiteraard wilde ik eerst de medewerkers informeren, dus dat was net te vroeg voor ons,” zegt Mathijs. “Dat was jammer, want door deze fusie hebben we net wat meer slagkracht en die had ik daar graag laten zien. Met Guapa Media hebben we mooie webwinkels gemaakt en hadden we ook nog enkele interessante projecten liggen, maar je merkt wel dat we net tussen servet en tafellaken zaten, zoals dat spreekwoordelijk heet. Ik verwacht dat we door deze fusie, naast het type projecten dat we nu al met veel plezier uitvoeren, onze programmeurs ook kunnen uitdagen met opdrachten waarvoor we nu soms net te klein zijn geweest.”

‘Kantoor van 360 E-commerce al verhuurd’
Synergievoordelen, grotere projecten en uiteraard besparingen doordat beide bedrijven faciliteiten gaan delen. De eerste besparing is direct op 1 februari merkbaar, want het kantoor van 360 E-commerce wordt direct stopgezet. “Je wilt elkaar eerst leren kennen, we zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan. Je wilt eerst zeker zijn dat er een klik is en natuurlijk moeten er sommige zaken goed doorgesproken worden. Maar toen we eenmaal rond waren is het heel snel gegaan. Vorige week dinsdag is getekend, maar al op 1 februari zitten we beiden in hetzelfde kantoor. Voor het oude kantoor van 360 E-commerce is namelijk al een nieuwe huurder gevonden.”

Per 1 februari 2016 is het nieuwe Guapa gevestigd in Groningen. Daar zal het integratieproces tussen 360 E-commerce en Guapa Media verder worden uitgewerkt. Voorlopig blijven beide partijen bereikbaar via de bestaande contactgegevens en kanalen. Ook de beide websites blijven bereikbaar. Met het hoofdkantoor in Groningen en dependances in Zwolle, Eindhoven en Amsterdam biedt Guapa naar eigen zeggen landelijke dekking. In de loop van 2016 presenteren ze de nieuwe identiteit, huisstijl en website van Guapa.

‘Op termijn doorgroeien naar bedrijf van ongeveer veertig man’
Het nieuwe Guapa BV start met 25 man en door de fusie zullen enkele rollen even tegen het licht gehouden moeten worden, maar Mathijs geeft telefonisch aan dat ook de nieuwe BV zeker zal gaan groeien. “Op termijn denk ik dat we zullen doorgroeien naar een man of veertig.” Beide bedrijven staan goed bekend in de markt, al zal Guapa misschien al meer merkbekendheid hebben opgebouwd. De stand die dit jaar op de Webwinkel Vakdagen aanwezig was, zal daar alleen maar aan hebben bijgedragen. Webwinkel Weblog kent het bedrijf mede vanwege haar events die het regelmatig in de Jaarbeurs te Utrecht houdt. Mathijs bevestigt dat die ook onder de nieuwe naam gehouden zullen worden.

Tags

Reacties