lightspeed ecommerce

GoSpaces van Shopify start slecht in Nederland

GoSpaces van Shopify start slecht in Nederland

Shopify is officieel gelanceerd in Nederland. Maar niet met de gelijknamige ecommerce-software, maar met GoSpaces, een gratis ecommerce-platform dat nu is uitgebreid naar 38 landen. Maar toen wij het uitprobeerden, stuitten we op de ene na de andere error en ontdekten dat er géén iDeal-integratie is…

Woensdag kondigde Shopify vol trots aan dat hun gratis ecommerce-platform GoSpaces is uitgebreid naar 38 landen, waaronder dus Nederland. Shopify is wereldwijd enorm succesvol met prachtige webwinkelsoftware, dus wij waren direct enthousiast toen we hoorden over de Nederlandse lancering! Het platform is werkelijk in het Nederlands beschikbaar, al konden wij die website tijdens de lancering niet bezoeken. Vandaag waagden wij nog maar een poging en maakten we gelijk een GoSpaces-account aan. Maar toen stuitte we echter op de ene na de andere error, iets wat funest is voor een nieuw en ambitieus initiatief.

GoSpaces, waar is iDeal?

Op de overzichtspagina van GoSpaces’ mogelijkheden zien we dat ze met alle betalingsmethoden werken. Alle? Nou ja: “je kunt betalingen via creditcard, overschrijving, Paypal en Bitcoin accepteren”. Hartstikke hip als onze klanten met bitcoins kunnen betalen, maar zou het voor een Nederlandse webwinkel niet veel handiger zijn als een klant ook via iDeal kan afrekenen?

Wat biedt GoSpaces aan?

Ook vinden we het een beetje vaag wat GoSpaces nu precies aanbiedt. Shopify heeft meer dan prima webwinkelsoftware, maar op de homepage hebben ze het vooral over het aanmaken van een landingspagina met betalingsmogelijkheden, terwijl ze in het blogbericht reppen over gratis websites en online winkels. “Of je nu fysieke of digitale goederen of abonnementen wilt verkopen, of je je menukaart van je restaurant of de contactgegevens van je salon wilt uploaden.” Het lijkt erop dat Shopify haar software in stukken heeft gehakt en in Nederland experimenteert met alleen onderdeeltjes die ons ook nog eens vreemd vertaald lijken.

GoSpaces heeft wel een aantal leuke gimmicks in de vorm van gratis tools, zoals generators die je helpen met het bedenken van een bedrijfsnaam, slogan, logo of zelfs ontslagbrief. We testten eventjes de bedrijfsnamen-generator, maar die kwam bij het woord ‘webwinkel’ niet veel verder dan domeinnamen als ‘onlinewebwinkel.biz’ en ‘succesvollewebwinkel.us’. De .nl-extensie misten we en de namen waren nu ook niet van dermate kwaliteit dat we hiervoor terug moeten komen.

GoSpaces is experiment

GoSpaces is binnen zes maanden ontstaan uit een experimenteel bedrijfsproject en kan worden gezien als ‘Shopify light’. Het platform biedt functies waar Shopify zelf ook mee werkt, waaronder betalingen, taak-automatiseringen en een simpele websitebouwer. GoSpaces wordt dan ook vooral als een experiment gezien om te kijken hoe bepaalde markten reageren en hoe ze dit weer kunnen verwerken in Shopify. Wat ons betreft is het experiment nou niet echt geslaagd en was het complete pakket meer welkom geweest.

GoSpaces in Nederland, nu al een flop?

Gerelateerde berichten