Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Flexporter laat je automatisch alle productinfo importeren

Flexporter laat je automatisch alle productinfo importeren

eCom Pro, een integrator van big data voor webwinkels, introduceert een nieuwe uitbreiding op haar productdata-managementsysteem. Met de zogeheten Flexporter kan productinformatie geëxporteerd worden zodat deze vervolgens werkt kan worden in bijvoorbeeld de webwinkelsoftware.

Voor een webwinkelier is goede productinformatie van groot belang. Maar het kan soms nogal verwarrend of vervelend zijn om productinformatie via verschillende fabrikanten, groothandelaren of productdataleveranciers zoals Icecat (zie ook ons interview: “Productdata kun je beter automatiseren“), op een goede manier te verwerken. De opmaak van deze data is namelijk per bron verschillend en wordt vaak ook nog eens geleverd in een eigen formaat of taxonomie. En dan heb je natuurlijk ook nog de andere kant van het verhaal: webwinkels die gebruikmaken van systemen die óók weer hun eigen opbouw en structuur kennen. Al deze dataformaten op elkaar aansluiten kan dan wel eens lastig worden.

Met de Flexporter wil eCom Pro dit probleem aanpakken. Deze flexibele exportfunctie maakt het mogelijk om geautomatiseerd flexibele relaties aan te leggen tussen specificatievelden van bronbestanden en de webwinkelsystemen. “Wij adopteren de datastructuren van de klant en leggen die over de structuur die wij uit de verschillende contentbronnen hebben samengesteld”, aldus mede-oprichter en managing partner Toine Bax. “Vervolgens wordt de data van de bronbestanden gemuteerd naar de structuur van de webwinkel en kan de data vervolgens in het formaat van de shop terug geleverd worden.”

Toekomstige wijzigingen automatisch verwerkt

Handmatige mappings moeten hiermee tot het verleden behoren en in tegenstelling tot deze methode heeft de oplossing van eCom Pro ook het voordeel dat de data op dusdanige wijze gestrucureerd is, dat toekomstige wijzingen in specificatievelden ook automatisch worden verwerkt.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch