Ecommerce-bureau Eperium overgenomen door Salmon

Ecommerce-bureau Eperium overgenomen door Salmon

Het Nederlandse ecommerce-bureau Eperium is overgenomen door het internationale ecommerce-bureau Salmon. Met de overname krijgt Salmon, dat actief is in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, China en Australië, toegang tot de snelgroeiende Noord-Europese markt.

Met de overname krijgt Salmon ook toegang tot de grote groeimarkt van India, waar Eperium sinds 2003 actief is. En niet geheel onbelangrijk, met het inlijven van de Nederlandse webshop-bouwer voegt Salmon de product information management-software van Informatica en webwinkelsoftware Intershop toe aan haar technologie-portfolio. Salmon werkt voor haar klanten al met software van IBM, SAP Hybris en Magento en kan met Eperium in huis dus ook webwinkels op basis van Intershop gaan opleveren.

Onder indruk van Eperium’s ervaring met online supermarkten

“Deze overname geeft Salmon niet alleen een grotere aanwezigheid in Noord-Europa en India, maar het biedt ook kansen voor onze bestaande klanten in deze regio’s”, aldus Salmon’s CEO Neil Stewart. “Onze klanten krijgen nu toegang tot de kennis en skills van Eperium, zodat ze hun bedrijven kunnen laten groeien in deze markten.” De CEO zegt onder de indruk te zijn van het ‘erfgoed’ van Eperium in de online supermarkt-industrie en denkt dat dit Salmon’s expertise in die sector goed kan aanvullen.

Eperium’s CEO Gertjan Schaefers zegt op zijn beurt blij te zijn onderdeel te worden van Salmon en het moederbedrijf WWP. “We kunnen nu een veel breder scala aan oplossingen aanbieden aan onze klanten, niet alleen hier, maar over de hele wereld.”

Over Eperium

Eperium bestaat uit meer dan 200 man en werd opgericht in 1999. Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam en New Delhi. Het ecommerce-bureau werkt voornamelijk met Intershop en heeft webwinkels opgeleverd voor grote namen als Pearle, NS, WE Fashion, Hoogvliet, Sligro, TomTom en Jumbo.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten