lightspeed ecommerce

E-fulfilment Academy-seizoen weer van start

E-fulfilment Academy-seizoen weer van startDe vorig jaar opgerichte E-fulfilment Academy krijgt dit jaar een vervolg. Op 9 september start de eerstvolgende cursus binnen dit kader en de volgende groepen staan gepland voor januari en maart 2015. Tijdens de trainingen wordt uitgebreid gewerkt met praktijkcases, kunnen de deelnemers een tentamen ontvangen en krijgen ze na afloop van de cursus een certificaat mee.

De wereld van e-fulfilment is groeiende en dus is er steeds meer behoefte aan goed opgeleide professionals, die begrijpen hoe internetlogistiek werkt en hoe alle schakels in deze keten met elkaar samenwerken. Dat is dan ook de reden dat de Laurens Simonse Groep vorig jaar is begonnen met de E-fulfilment Academy. De cursus is inmiddels door veertig deelnemers van 25 verschillende bedrijven, waaronder Wehkamp, DHL, Jumbo, DPD, Nic.Oud en Bpost International, bijgewoond.

Groeit jouw webwinkel ook en is er steeds meer expertise nodig op de werkvloer? Dan kun je betere mensen werven die jarenlange logistieke studies achter de rug hebben, maar nu dus ook een specifieke op ecommerce afgestemde studie laten volgen. Volgens de organisatie zijn de cursussen bedoeld voor ‘iedereen vanaf hoger management’ die actief is op het snijvlak van ecommerce en logistiek en die zijn kennis wil vergroten en delen met collega’s. Tijdens het eerste cursusjaar waren er onder meer mensen aanwezig die werkten als manager operations, hoofd IT, manager marketing, accountmanager of hoofd klantenservice.

‘Binnen ecommerce steeds meer behoefte aan sluitende studies’
Laurens Simonse Groep is niet de enige partij die zich steeds meer richt op de ecommerce. Thuiswinkel.org steunt deze studie maar gaf tijdens de nieuwjaarsreceptie als ook tijdens het Thuiswinkel Awards Gala duidelijk aan dat webwinkels meer een meer behoefte hebben aan goed opgeleid personeel. Het is een van de nieuwste speerpunten van Thuiswinkel.org, die om die reden allerlei initiatieven opzet voor de ecommerce. In april werd bekend dat Hogeschool Tio een nieuwe ecommerce-opleiding start.

Aanmelden E-fulfilment Academy?
Het trainingsprogramma van de E-fulfilment Academy bestaat uit zes modules van vier uur en worden gegeven door docenten die ervaring hebben in het vakgebied. Zij geven colleges over de belangrijkste e-fulfilmentonderwerpen: ordermanagement, warehousing , last mile, internationale e-fulfilment en retourlogistiek. Aanmelden voor de cursusgroep die vanaf 9 september van start gaat kan via de site van LSG. De maximale groepsgrootte is 15 cursisten.

Gerelateerde berichten