Dropshipping over vijf jaar 400 miljard waard

Dropshipping over vijf jaar 400 miljard waard

De wereldwijde markt voor dropshipping werd vorig jaar op 108 miljard euro geschat. Naar verwachting wordt deze markt over vijf jaar meer dan 400 miljard euro waard, met een ¬†samengestelde jaarlijkse groei van zo’n 24 procent.

Dropshipping is niet meer weg te denken uit de ecommerce. Het principe waarbij een producent, groothandel of leverancier de bestellingen uit je webshop verwerkt en levert is erg in trek. Mede ingegeven door de lage prijzen van platforms als AliExpress, BigBuy en Salehoo kiezen veel webwinkels ervoor om zelf geen voorraad aan te houden, maar alles via dit soort dropshippers te laten verlopen.

Dropshipping is niet weg te denken uit de ecommerce.

Een analyse van StrategyR laat zien dat de wereld van dropshipping de komende jaren alleen maar meer waard wordt. Is die nu, wereldwijd, zo’n 108 miljard euro waard, in 2026 gaat er naar verwachting 401 miljard euro in om. Voor de groei in het fashion-segment wordt een samengestelde jaarlijkse groei van bijna 27 procent verwacht voor de komende zeven jaar, terwijl elektronica en media met 21,7 procent zullen toenemen. Het segment speelgoed, hobby & DIY groeit naar verwachting met 21,4 procent.

Dropshipping in Duitsland groeit met 20 procent

Dit jaar wordt dropshipping in Amerika geschat op iets meer dan 37 miljard euro, terwijl China dankzij een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 29 procent naar verwachting de 91 miljard euro zal aantikken in 2026. China wordt door StrategyR op dit vlak ook gezien als de snelst groeiende markt.

Andere noemenswaardige markten zijn die van Japan en Canada, die naar verwachting elk zullen groeien met respectievelijk 19 en 21,6 procent. Binnen Europa zal Duitsland naar verwachting groeien met ongeveer iets meer dan 20 procent.

Dropshipping is erg eenvoudig

Het is voor (beginnende) webwinkeliers steeds gemakkelijker geworden om met dropshipping te bieden. Zo kun je eenvoudig doen aan dropshipping via Shopify. Het is zeker niet de enige ecommerce-software die hiervoor geschikt is, maar Shopify is wel een platform dat hier stevig op inzet. Via verschillende dropshipping-koppelingen zoals DSers kun je snel je webshop vullen met producten, zonder dat je een voorraad hoeft aan te leggen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten