ChannelEngine neemt Vendiro over

ChannelEngine neemt Vendiro over

Het Nederlandse bedrijf ChannelEngine heeft concurrent Vendiro overgenomen. Beide bedrijven laten retailers automatisch verkopen op een groot aantal marktplaatsen. Dankzij de overname combineren de bedrijven hun sterke punten, om een betere oplossing te bieden aan klanten.

Met een eigen platform biedt ChannelEngine toegang tot meer dan 700 online verkoopkanalen en technische mogelijkheden aan retailers. In 2021 haalde het bedrijf nog 5 miljoen euro op om internationaal uit te breiden en om het platform verder te ontwikkelen. Nu neemt het bedrijf haar concurrent Vendiro over.

Klanten profiteren van de combinatie

Het Leidse bedrijf Vendiro geeft online verkopers toegang tot meer dan 70 marktplaatsen in Europa. Het heeft een integratie en verkooptools, die helpen bij automatisering en het vergroten van de verkoop.

Klanten van Vendiro krijgen toegang tot meer verkoopkanalen, wat de groeikansen vergroot.

Naar eigen zeggen zullen klanten profiteren van de combinatie van de twee bedrijven. ChannelEngine voegt meer kennis en expertise toe aan het platform. Daarnaast kunnen beide bedrijven sneller innoveren. Klanten van Vendiro krijgen toegang tot meer markten, wat de groeikansen vergroot.

‘Beste van beide werelden bieden’

“Deze overname komt ten goede aan klanten van beide bedrijven: door de krachten te bundelen kunnen we echt het beste van beide werelden bieden”, aldus Jorrit Steinz, CEO en oprichter van ChannelEngine. “Vendiro is een geweldig bedrijf en een sterk team met aanzienlijke expertise op het gebied van marktplaatsen, dus we zijn enthousiast over hoe dit zich zal vertalen naar toekomstige innovaties en nog meer waarde voor de klanten.”

‘We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze overname zal creëren.’

Welk bedrag met de overname gemoeid is, is onbekend. Voorlopig blijft Vendiro onder de eigen handelsnaam opereren. “We zijn erg enthousiast over de vele nieuwe mogelijkheden die deze overname zal creëren – voor ons personeel, onze capaciteiten en onze klanten. Onze klanten zijn belangrijk voor ons, dus we zijn blij dat we geweldige service kunnen blijven bieden zoals we altijd al hebben gedaan, maar nu met nieuwe kansen om online verkoop en marges te laten groeien voor onze klanten”, aldus Twan Rutten, CEO van Vendiro.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten