menu
lightspeed ecommerce

CCV Shop lanceert appstore

CCV Shop lanceert appstore

CCV Shop lanceert appstoreCCV Shop, dat officieel tot 13 januari nog BiedMeer heet, lanceert vandaag een grote update waarin onder andere een compleet nieuwe appstore wordt geïntroduceerd. Dit ecosysteem moet meer externe ontwikkelaars bij de software betrekken. Daarnaast wordt een spaarpuntensysteem ontwikkeld en komen ze met nieuwe responsive designs.

Met de Webwinkel Vakdagen voor de deur lanceren aanbieders van webwinkelsoftware regelmatig de mooiste vernieuwingen om de starters op de beurs maar te kunnen laten zien dat zij het meest actueel zijn. Biedmeer verandert haar naam op 13 januari naar CCV Shop en staat dus met die naam op de beurs. Ongetwijfeld zullen de Webwinkel Vakdagen ertoe hebben bijgedragen dat nu ook update versie 9.0 naar buiten wordt gebracht.

‘Meer responsive designs, spaarpuntensysteem en appstore’
Update 9.0 brengt verschillende zaken met zich mee zoals meer responsive designs en een spaarpuntensysteem. Dat laatste stond volgens CCV Shop bovenaan het wensenlijstje van de gebruikers. Uiteraard een mooie toevoeging, maar er zijn wel meer spaarpuntensystemen. Er zijn zelfs bedrijven die niets anders doen, en dus is het eigenlijk wel tijd voor een appstore. Want ook al kan iedereen al koppelen met CCV Shop via de API, dit is nu nog redelijk omslachtig omdat er veel hulp van de webwinkelier zelf voor nodig is. Via de API moet iedere webwinkelier zelf zijn eigen rechten toekennen aan elke koppeling. De appstore vergemakkelijkt dit, geeft Appstore Manager Rutger Koebrugge ons telefonisch aan.

Ongetwijfeld hoopt de organisatie op een soortgelijk succes dat concurrerende softwarepartijen laten zien. Software-aanbieders als Magento, Shopify of SEOshop bieden al appstores, wat ervoor zorgt dat niet alle ontwikkelingen voor de software meer in eigen huis hoeven worden gedaan. Door de software deels open te stellen aan derden, eerst via de API maar nu via de appstore, kan deze snel in mogelijkheden worden uitgebreid. Dat mag ook wel, want met de internationale ambities zal er hard moeten worden gewerkt aan de eisen uit het buitenland, terwijl de aanbieder tegelijkertijd de duizenden Nederlandse gebruikers niet stil kan laten staan. Met een actieve appstore kan dit natuurlijk deels worden opgevangen.

Bestaande klanten zullen enkele launching apps wel herkennen. Zo is de importfunctie, die standaard in de software verwerkt zat, verplaatst naar de appstore. “We hebben enorm veel mogelijkheden met ons systeem en voor nieuwe klanten was dit wel eens erg veel in een keer. We hebben nu enkele optionele functies weggehaald om meer overzicht te bieden aan starters.”

‘Snel een tiental apps beschikbaar’
“Natuurlijk zien we graag dat de appstore dezelfde groei laat zien als bij het lanceren van de API. Dat bracht veel koppelingen met zich mee, soms met bedrijven die wij niet kenden en die vanuit hun klanten een verzoek kregen. Met de komst van de appstore zal deze API gewoon blijven bestaan dus huidige koppelingen blijven gewoon werken. Ontwikkelpartijen die overstappen naar de appstore kunnen voor de webwinkelier de koppeling eenvoudig beschikbaar maken. Daarnaast controleren wij deze apps, wat extra zekerheid biedt dat deze goed en veilig werken. Ook geeft de appstore wellicht extra commerciële kansen.”

“Alle apps zijn nu nog in het Nederlands, maar de appstore is meertalig. We hopen dat straks ook Duitse en Zwitserse ontwikkelaars apps zullen toevoegen. Welke groei dit zal brengen? Dat vind ik lastig te zeggen. Vandaag zal de appstore starten met enkele launching partners, maar met de Webwinkel Vakdagen zullen dit er toch wel een stuk of twintig zeker moeten zijn. Een verwachting over het einde van het jaar kan ik je helaas echt niet geven.”


Het nieuwe logo van CCV Shop.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch