lightspeed ecommerce

Biedmeer wordt CCV Shop en gaat internationaal

Biedmeer wordt CCV Shop en gaat internationaal

biedmeer wordt ccvshopBiedmeer is enkele maanden geleden overgenomen door CCV. Een internationale speler op het gebied van betalingen. De partijen gaven toen aan snel te willen schakelen en daar zullen we komend jaar dus de eerste ontwikkelingen van gaan zien. Om te beginnen met een nieuwe naam.

“Biedmeer is een naam die in het buitenland weinig zegt,” geeft Randy Marcus ons telefonisch aan. “CCV is wél internationaal. Die organisatie is naast ons land nu ook al actief in Duitsland, Zwitserland en België. Een van de eerste dingen die we nu kunnen realiseren dankzij de overname door CCV is dat we onze internationale ambities waar kunnen maken. We wilden dat al voor de overname en met CCV Shop maken we dit werkelijkheid.”

‘Om te beginnen met Duitsland, België en Zwitserland’
“De eerste landen waar we naartoe gaan zijn dus de landen waar CCV al actief is. Zij hebben zo’n tien verkoopkantoren en we zijn momenteel zeer druk met het opleiden van de betrokken mensen in kennis van ecommerce, en onze software. Zij mogen straks helpen onze software in deze landen te gaan verkopen. We willen op termijn een grote speler worden in Europa.”

Hoe groot dat wordt, daar wil Randy helaas nog niet te veel over kwijt. Zelf geeft hij aan dat hij een ‘aanzienlijke speler’ wil zijn in Europa al durft hij het woord marktleider – zoals Biedmeer zich momenteel in Nederland veelvuldig noemt – hierbij niet in de mond te nemen. Wat is dan een significante of serieuze Europese speler vragen wij ons hardop af?

‘Een speler van formaat’
“In Nederland hebben we zo’n veertigduizend aanvragen maar ik weet dat jullie dit aantal snel met een korreltje zout nemen. Toch behoren we in Nederland tot de grootsten en kan ik wel zeggen dat we in ieder geval vijftienduizend actieve webshops beheren. En ook hier is onze ambitie allesbehalve consolideren. CCV heeft zo’n tweehonderdduizend retailers als klant en die helpen wij graag met een webshop. Ook in Nederland willen we dus snel verder groeien.”

CCV Shop blijft een zelfstandig onderdeel en Randy bevestigt verder dat de huidige directie dit pad gaat realiseren. Zowel hij als Bas zullen hierbij aan het stuur blijven staan. “Je moet niet vergeten dat we nog maar net zijn overgenomen. Dat is nu een maand of acht geleden dus er staat nog veel aan te komen. Achter de schermen is al veel gebeurd en de naamswijziging zorgt ervoor dat we ook publiekelijk de eerste veranderingen kunnen laten zien. De internationale ambities om een Europese speler van formaat te worden horen daarbij.”

“Voor mensen die daar graag meer over willen weten zijn we natuurlijk via ons kantoor en gangbare kanalen beschikbaar maar zijn we ook op de Webwinkel Vakdagen in januari aanwezig. Inderdaad, daar zal de nieuwe naam in onze stand te vinden zijn. Vanaf halverwege januari zal de naam Biedmeer ten einde zijn.”

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten