Catawiki haalt 150 miljoen euro op

Catawiki haalt 150 miljoen euro op

De Nederlandse veilingsite Catawiki heeft 150 miljoen euro opgehaald. De marktplaats voor speciale objecten heeft het groeigeld verkregen via het Growth Opportunities Fund van investeringsmaatschappij Permira.

Catawiki zegt de investering te willen gebruiken om het aantal gebruikers te laten groeien. Dit wil het bereiken door verder te investeren in technologie, marketing en het inhuren van meer experts in heel Europa.

Uitbreiden naar nieuwe markten

“Het is ons doel de meest populaire bestemming ter wereld te worden voor speciale objecten, beginnend met Europa”, zo zegt CEO Ravi Vora. “Deze investering is de meest recente bevestiging dat we deze missie waarmaken. Het is ook een grote erkenning voor het harde werk van ons team.”

Het uitbreiden naar nieuwe markten staat dus op de planning. En daarvoor kan het volgens Vora goed de expertise en kennis van investeerder Permira goed gebruiken.

De investering bevestigt dat we dé bestemming worden voor speciale objecten.

Nederland blijft belangrijke markt

Voor Catawiki blijft Nederland hoe dan ook een belangrijke markt. De totale bruto waarde van de verkochte objecten van Nederlandse kopers zal dit jaar naar verwachting met 30 procent toenemen. Onder Nederlandse kopers zijn vooral sieraden, horloges, interieurartikelen en kunst in trek.

Van verzamelaarsplatform naar veilingsite

Catawiki werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen. Catawiki begon als online platform voor strips, postzegels, munten en andere verzamelobjecten, maar al snel bleek het veilen van zeldzame objecten veel lucratiever. In de loop der jaren ging Catawiki zich meer richten op veilingen. Dit jaar namen Schoenmakers en Jansen de verzamelaarscommunity over en bliezen die onder de naam LastDodo nieuw leven in.

De oprichters namen de community over en lanceerden hiermee het nieuwe initiatief LastDodo.

Op dit moment heef Catawiki zo’n 650 medewerkers over heel Europa. De website trekt maandelijks 10 miljoen unieke bezoekers die interesse hebben in de meer dan 65,000 speciale objecten.

Gerelateerde berichten