Botentekoop nu van Boats Group

Botentekoop nu van Boats Group

De Nederlandse marktplaats Botentekoop is, samen met Boten.nl en Botenbank.nl, overgenomen door het internationale bedrijf Boats Group. Die laatste neemt de drie websites over van Arimpex Media Solutions.

De populaire online marktplaats Botentekoop.nl – waar niet geheel verrassend boten te koop zijn – kent inmiddels een aardig rijtje van eigenaars. In 2003 werd het overgenomen door De Telegraaf, dat toenmalig eigenaar BoHil Media overnam. En in oktober 2017 was het Boten.nl-eigenaar Arimpex dat de marktplaats weer overnam van het mediabedrijf.

Overgenomen door internationaal bedrijf

En nu is er dus weer een nieuwe eigenaar: Boats Group. Dit internationale bedrijf heeft over de hele wereld tal van online marktplaatsen, met titels als Boat Trader, YachtWorld en Boats.com. Met de overname van de drie Nederlandse titels wil het bedrijf actiever worden in West-Europa en haar internationale aanwezigheid nog verder vergroten.

Boats Group wil actiever worden in West-Europa.

‘Nederland belangrijke markt in pleziervaart’

“Nederland vertegenwoordigt een enorm belangrijke markt in de wereldwijde pleziervaart, en de overname van toonaangevende online marktplaatsen van Arimpex was een aantrekkelijke groeimogelijkheid voor ons om ons bereik te vergroten naar meer waterliefhebbers in de regio en om ons groeiplan in Europa te versnellen,” aldus CEO Sam Fulton.

In één keer groter bereik voor verkopers

Voor mensen die momenteel hun boot te koop hebben staan op Botentekoop.nl, Boten.nl of Botenbank.nl moet de overname nieuwe toegang bieden tot meer internationale markten. “Ze hebben nu wereldwijd de mogelijkheid om hun boten te vermelden en op de markt te brengen op elk portaal dat eigendom is van Boats Group.”

Gerelateerde berichten