menu
lightspeed ecommerce

Bezorging Marktplaats-aankopen kan via Brenger

Bezorging Marktplaats-aankopen kan via Brenger

Het is een doorn in het oog van veel Marktplaats-gebruikers. Ze zien een leuke bank, kast of ander zwaar voorwerp, maar de afstand is te ver. De aankoop vervoeren wordt een heel gedoe. Daar moet verandering in komen. Marktplaats is een samenwerking aangegaan met de logistieke startup Brenger.

De bedoeling is dat Brenger binnen drie werkdagen helpt om met name grote spullen te bezorgen, zo vertelt mede-oprichter Wisse Koedam tegenover Emerce. Brenger is dus zelf geen koeriersdienst, maar bemiddelt wel in dit soort logistieke spelers. Via het online platform kunnen kleine zelfstandige koeriersbedrijven restcapaciteit aanbieden.

60 vervoersopdrachten per dag

Via Brenger kan er toch nog iets worden gedaan met de onbenutte ruimte in de bus van een koerier die bijvoorbeeld op zijn weg terug is. Op dit moment lopen er zo’n zestig vervoersopdrachten per dag en dat aantal groeit elke maand met meer dan 30 procent.

Miljoen kilo CO2-uitstoot bespaard

Gemiddeld kent een opdracht op Brenger.nl een afstand van 108 kilometer. Per opdracht wordt er zo’n 42 kilo aan CO2-uitstoot voorkomen en per jaar bespaart Brenger naar eigen zeggen bijna zo’n miljoen kilo aan CO2-uitstoot.

Samenwerking met Marktplaats

Brenger werkte al samen met Koopplein, verhuurbedrijf Diks en de twee veilinghuizen Troostwijk en Onlineveilingmeester, maar gaat nu dus ook partneren met Marktplaats. Volgens Annemarie Buitelaar, CCO bij Marktplaats, zijn de eerste reacties van gebruikers positief. “In februari zijn we de samenwerking gestart. Hun logistieke service biedt een oplossing op de twijfel van sommige gebruikers bij de aanschaf van een product op grote afstand. Stel je bijvoorbeeld voor, je woont in Rotterdam en ziet een prachtige piano of een mooie bank in Groningen te koop staan. Een hartstikke goede deal, maar hoe krijg je het product in Rotterdam? Brenger doet letterlijk wat de naam al zegt en regelt het vervoer van het aangeschafte product en levert dit bij je af op een voor jou geschikt moment.”

Eerder deze week werd bekend dat Brenger 600.000 euro aan groeikapitaal heeft ontvangen, waarmee het totale groeivermogen van de startup uitkomt op een miljoen euro.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch