Bancontact/Mister Cash heet nu Bancontact

Bancontact/Mister Cash heet nu Bancontact

De populaire Belgische online betaalmethode Bancontact/Mister Cash heeft haar naam nu officieel veranderd in Bancontact. Uiteraard is hierbij het logo ook aangepast, maar de betaalmethode heeft ook het moment aangegrepen om haar app uit te breiden. Meerdere bankkaarten zijn er nu aan te koppelen en betalen via een QR-code is ook mogelijk.

De naamswijziging door Bancontact werd vanmiddag aangekondigd en daarbij werd uitgelegd dat de naam nu helder en eenduidig is, “net zoals het nieuwe betalen moet zijn”. De betaalmethode werd door veel gebruikers al afgekort, maar nu vond het bedrijf het waarschijnlijk zelf ook wel eens tijd worden.

Meerdere bankkaarten koppelen
In België is Bancontact de absolute marktleider in de online betaalwereld. In 2015 werden 1,3 miljard transacties via deze betaalmethode afgehandeld. Naar eigen is het bij onze zuiderburen ook de enige betaal-app die wordt ondersteund door 19 banken. Elke weer verlopen gemiddeld zo’n 50.000 mobiele aankopen via de Bancontact-app, die het sinds deze maand mogelijk maakt om meerdere bankkaarten aan te koppelen.

In stenen winkel, webshop en apps te gebruiken
“Dat is al een unicum in ons land, maar Bancontact is daarnaast ook  het enige Belgische betaalmiddel dat je zowel kan gebruiken in fysieke winkels, op webshops als via apps”, zo zegt CEO Kris De Ryck. “Handelaars kunnen deze verschillende betaalmethodes gemakkelijk integreren in één systeem. Deze ‘omni-channel’-aanpak is uniek in België.”

Bancontact infographic

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten