Axivate Capital koopt The Feedback Company

Axivate Capital heeft 51% van de aandelen in The Feedback Company gekocht. De investeringsmaatschappij lijkt hiermee steeds serieuzer een investeerder in ecommerce-bedrijven te worden, aangezien ze ook aandelen bezitten van Neckermann, YourTablet, en Emerce.

The Feedback Company is pas vier jaar oud, maar groeide in die tijd al snel uit tot een bekende klantbeoordelingssites. De door Arjan van Es opgerichte website verzamelt beoordelingen voor zo’n tweeduizend bedrijven. “Door een duidelijk systeem voor de aangesloten bedrijven, redactionele controle van alle reviews en een goede integratie met webwinkelsoftwaresystemen is The Feedback Company snel gegroeid en heeft het de interesse weten te wekken,” zo laat Axivate Capital weten.

Overname nodig om te kunnen groeien

Van Es kan zich naar eigen zeggen dankzij de overname door Axivate Capital nog meer toeleggen op de groei van zijn bedrijf. “De markt groeit razendsnel en door deze samenwerking kan ik The Feedback Company veel beter laten meegroeien.”

Volgens Bas Rasker, ooit oprichter Zoover.nl en nu partner bij Axivate, is het voor ondernemers onontbeerlijk geworden om te weten waarop klanten hun keuze baseren. “Je ziet dat dit onderwerp sterk in belang toeneemt. Daarom hebben we enige tijd geleden ook een participatie genomen in Tevreden.nl.” Axivate ziet de markt voor het meten van klantervaring dan ook als een speerpunt in haar beleid.

Axivate steeds dieper in ecommerce

Ecommerce lijkt een interessante markt voor Axivate. Sinds de oprichting in 2012 heeft het geïnvesteerd in etail-specialist Andara, ecommerce-speler Fifth Floor Fashion Group, touroperator Corendon, onderzoeksbureaus Oxyme en Tevreden.nl, webwinkel YourTablet, mediasite Emerce die sinds de redesign nog meer gericht is op ecommerce en last but not least het Nederlandse online warenhuis Neckermann.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten