menu
lightspeed ecommerce

Asos in Nederland gelanceerd

De bekende fashion-webwinkel Asos heeft deze week haar online shop in Nederland gelanceerd. Via Asos.nl kunnen consumenten nu ook in het Nederlands shoppen bij het Britse retailbedrijf. Om het gros van de Nederlanders tegemoet te komen, kan er met iDeal worden afgerekend.

De Nederlandse Asos-website is duidelijk geen simpele één-op-één-vertaling. Afgezien van het feit dat er bijvoorbeeld met iDeal kan worden betaald, is de site ook echt geoptimaliseerd voor Nederlandse klanten. Zo heeft de webwinkel producten in een andere volgorde staan dan op bijvoorbeeld de Britse site, omdat de koopgewoonten van Nederlanders anders zijn.

Ook heeft Asos speciaal voor de Nederlandse website een nieuw team aangesteld op het hoofdkantoor in Londen. Deze mensen moeten onder andere het aantal promoties rondom belangrijke regionale evenementen vergroten, zo luidt het bericht.

Lokale ecommerce-websites

Asos levert aan tweehonderd verschillende landen, maar heeft nog niet zoveel lokale, geoptimaliseerde webwinkels. Naast Nederland heeft het dergelijke shops in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Rusland, Australië en de Verenigde staten.

Asos Nederland is gelanceerd.
Asos Nederland is gelanceerd.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch