Amazon Nederland: 247 nieuwe verkopers per dag

Amazon Nederland: 247 nieuwe verkopers per dag

Amazon Nederland heeft er dit jaar 19516 nieuwe verkopers bij gekregen. Dat komt neer op een gemiddelde van 247 per dag. Mocht deze trend zich op deze manier voortzetten, dan telt Amazon Nederland aan het eind van dit jaar meer dan 90 duizend nieuwe verkopers.

Amazon is erg in trek bij verkopers die op zoek zijn naar een drukbezocht platform. Meer en meer ondernemers en bestaande (web)winkels trekken naar de bekende marktplaats om (ook) daar hun producten aan de man te brengen.

295.000 nieuwe verkopers wereldwijd

Onderzoek van Finbold laat zien dat Amazon wereldwijd 295.000 nieuwe verkopers heeft verwelkomd dit jaar. Dat komt neer op meer dan 3700 nieuwe verkopers per dag of zelfs 155 per uur. Deze cijfers gaan over het totaal van alle Amazon-marktplaatsen. Hierbij is het .com-domein verantwoordelijk voor meer dan een kwart van alle nieuwe verkopers. Ook Amazon India en Amazon Canada zijn erg in trek. Op een wellicht verrassende vijfde plek staat Amazon.nl.

Amazon.nl staat op een verrassende vijfde plek.

Amazon Nederland was met 19.516 verkopers verantwoordelijk voor 6,8 procent van alle nieuwe aanmeldingen dit jaar. Dat zijn er dus meer dan op de lokale Amazon-marktplaatsen in bijvoorbeeld Duitsland, Italië of Frankrijk.

Amazon wordt wijzer van al die verkopers

Amazon mag dan wel een gewilde bestemming zijn voor verkopers die een groter podium zoeken, de keerzijde is natuurlijk wel dat Amazon zo nog groter wordt en nog beter weet wat er leeft op het gebied van vraag en aanbod. Al jaren gaan er sterke geruchten dat Amazon nauwlettend kijkt naar wat er goed verkoopt op hun platform om die producten daarna zelf te gaan verkopen, uiteraard tegen lagere prijzen dan op dat moment gangbaar zijn. Op deze manier zorgt de aanwas van nieuwe verkopers dus alleen maar voor een nóg groter Amazon.

Toename van bedrijven die Amazon-verkopers overnemen

Tegelijkertijd zijn er ook genoeg verkopers die profiteren van hun aanwezigheid op het bekende ecommerce-platform. Sinds halverwege vorig jaar zijn er tal van bedrijven opgestaan wiens businessmodel volledig is gericht op het overnemen van Amazon-verkopers, die bedrijfjes vervolgens op te schalen en zo een succesvol en winstgevend portfolio van merken en bedrijven te beheren. Alleen al in Europa zijn momenteel meer dan twintig van dit soort ‘Amazon seller acquisition companies‘ actief. Sommige van hen hebben in financieringsrondes tientallen miljoenen euro’s opgehaald waarmee ze succesvolle verkopers op Amazon overnemen.

Gerelateerde berichten