AliExpress voegt achteraf betalen Klarna toe

AliExpress voegt achteraf betalen Klarna toe

Klanten van AliExpress in Nederland en nog drie Europese landen kunnen vanaf vandaag zelf beslissen wanneer en hoe zij betalen. Dit kan doordat Adyen, de betaalprovider van AliExpress, sinds vandaag de ‘Betaal later’-oplossing van Klarna ondersteunt.

Het is een mooi rijtje van betaalproviders dat deze samenwerking mogelijk maakt: het Zweedse Klarna, het Nederlandse Adyen en het Chinese Alipay, dat net als AliExpress eigendom is van ecommerce-gigant Alibaba.

AliExpress in Nederland laat klant achteraf betalen

De drie hebben vandaag hun samenwerking aangekondigd om consumenten op AliExpress achteraf betalen te kunnen aanbieden. De ‘Betaal later’-oplossing van Klarna is per vandaag beschikbaar voor AliExpress-klanten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland en het doel is om meer landen toe te voegen in de loop van dit jaar.

‘Op korte termijn uitbreiden naar andere markten’

Michael Rouse, CCO van Klarna, is blij met de samenwerking en het feit dat shoppers nu meer keuze hebben tijdens de checkout. Hij benadrukt dat dit slechts de eerste fase van de samenwerking is en dat Klarna er naar uitkijkt om op korte termijn uit te breiden naar andere markten, eveneens met Alipay, Adyen en AliExpress.

Cheer Zhang, verantwoordelijk voor internationale uitbreidingsprojecten bij Alibaba, zegt dat ze bij de b2c-marktplaats AliExpress constant op zoek zijn naar manieren om de klantervaring te verbeteren. “Klarna’s Betaal later heeft zich bewezen als een van de populairste oplossingen in de Europese markt. We zijn enthousiast om deze betaalmethode nu toe te voegen aan onze checkout in meerdere landen.”

Betaling kan lang op zich laten wachten

Doordat Klarna’s ‘betaal later’-oplossing nu beschikbaar komt voor Nederlandse AliExpress-klanten, kan betaling wel eens een tijdje gaan duren. Het is immers niet ongebruikelijk voor producten van deze Chinese marktplaats om pas na een volle maand bij de klant in Nederland op de deurmat te belanden.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten