Wix koopt dropship-platform Modalyst

Wix koopt dropship-platform Modalyst

Websitebouwer Wix heeft dropshippingsplatform Modalyst overgenomen. Met deze overname wil Wix haar eigen ecommerce-leveranciersplatform en dropshipping-oplossing kunnen aanbieden.

Met deze aankoop wil Wix verder inzetten op de ecommerce-oplossingen die het aanbiedt. Ook hoopt het hiermee bij te dragen aan het succes van bedrijven die gebruikmaken van Wix. Via Modalyst kunnen deze retailers worden verbonden met een marktplaats vol leveranciers.

Via Modalyst worden retailers verbonden met een marktplaats vol leveranciers.

Wix: ‘Dropshipping-marktplaatsen blijken een game-changer’

In een persbericht legt Wix uit dat het door de toename van online shoppen van cruciaal belang is voor verkopers om hun voorraad uit te breiden en bestellingen efficiënt uit te voeren. “Dropshipping-marktplaatsen bleken een game-changer voor zowel leveranciers als webwinkels en dit blijkt duidelijk uit het succes van de bestaande samenwerking tussen Wix en Modalyst via de Wix App Market”, zo legt de aanbieder van website- en webwinkelsoftware uit.

Naar eigen zeggen verhogen Wix-klanten die producten via dropshipping toevoegen de gemiddelde bestelwaarde in hun webwinkel met 40 procent en de omzet met 79 procent in de eerste vier maanden.

Wix-klanten verhogen via dropshipping de gemiddelde bestelwaarde met 40 procent.

Dankzij de overname van Modalyst kunnen klanten van Wix hun webshop verbinden met de marktplaats waar duizenden leveranciers, fabrikanten en groothandels staan geregistreerd. Via dit platform krijgen ze toegang tot bekende merken, trending artikelen en onafhankelijke merken die via whitelabel kunnen worden verkocht.

Zo werkt Modalyst met Wix

De verkopers kunnen deze producten rechtstreeks in hun webwinkel laden, inclusief details en productafbeeldingen van de leverancier die continu worden bijgewerkt met de prijzen en voorraad van diezelfde leveranciers. Wanneer er een aankoop wordt geplaatst, dan worden de bestellingen verpakt en afgehandeld door de leverancier en kunnen ze worden aangepast voor een volledige whitelabel-oplossing. Via het Wix-dashboard krijgt de verkoper de uitvoeringsstatus van elke bestelling te zien.

Modalyst, opgericht in 2012, is geen onbekende van Wix. De dienst is al jaren een van de meest succesvolle ecommerce-apps in de Wix App Market en is sinds vorig jaar ook een portfoliobedrijf van Wix Capital, de investeringstak van de softwareaanbieder.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten