Winnaars Meet Magento Awards 2017 bekend

Winnaars Meet Magento Awards 2017 bekend

Gisteren werd het ecommerce-event Meet Magento Nederland georganiseerd en tijdens die dag werden ook de Meet Magento Awards uitgereikt. Grote winnaar werd het digitale bureau We Provide, dat twee awards won met haar project voor muurbeugelfabrikant Vogel’s.

Magento wordt steeds vaker ingezet als bouwstenen voor een webwinkel. Vooral met de komst van Magento 2 is het nog makkelijker om een webwinkel te bouwen die klaar is voor de toekomst. Om het gebruik van deze webwinkelsoftware nog meer onder de aandacht in te brengen bij toekomstige webwinkeliers en de laatste nieuwtjes en tips en tricks van Magento te delen met andere gebruikers, organiseert Dutchento al jaren het evenement Meet Magento Nederland.

Tijdens de afterparty werden de Meet Magento Awards uitgereikt. Na alle aanmeldingen beoordeeld te hebben en de genomineerden te hebben uitgekozen, kende de vierkoppige jury – nadat het publiek haar stem had uitgebracht – prijzen toe in vijf verschillende categorieën: Magento Community, Magento Enterprise, Magento Innovatie, Magento Community Project en Magento 2.

De winnaars

Bij de Magento Community-award en de prijs voor Magento Enterprise keek het vooral naar de gebruiksvriendelijkheid, het design, de mobiel-vriendelijkheid en toepasbaarheid voor andere webwinkels. In de categorie Magento Community won uiteindelijk Comaxx, met het project dat ze uitvoerden voor Royal Canin. In de categorie Magento Enterprise ging We Provide met de eerste van twee prijzen naar huis.

Voor de award Magento Innovatie lette de jury vooral op de gebruiksvriendelijkheid, het probleemoplossend vermogen, de toepasbaarheid voor webshops en uiteraard de innovatie. In deze categorie won Elephant, dat een widgetsysteem heeft gemaakt voor VanMoof. Bij de awardcategorie Magento 2.0 werd er vooral gekeken naar het gebruik van de (nieuwe) codestandaarden en innovatie. Ook hier won We Provide, eveneens met het project voor Vogel’s.

De laatste award die gewonnen kon worden was die voor het Magento Community Project. Die werd dit jaar gewonnen door Mage2gen, een online Magento 2-module en codegenerator. Zij scoorde het best op toegankelijkheid, kennisdeling, schaalbaarheid en toepasbaarheid voor de community.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten