Webwinkelier John: “Down-syndroom houdt me niet tegen”

Webwinkelier John: “Down-syndroom houdt me niet tegen”

John Cronin is een bijzondere webwinkelier. De 21-jarige ondernemer runt samen met zijn vader een miljoenenbedrijf en heeft sokken verkocht aan onder andere de Canadese premier Justin Trudeau en voormalig Amerikaans president George Bush senior. Het feit dat hij het syndroom van Down heeft houdt hem daarbij niet tegen.

Nadat hij de middelbare school had voltooid in 2016, wilde John graag een bedrijf beginnen. Hij wist alleen niet goed waarin. Het eerste idee was een ‘fun store’, al werd het hem en zijn vader niet echt duidelijk hoe dat tot uiting zou komen. Het tweede idee was een foodtruck, maar beide heren kunnen naar eigen zeggen totaal niet koken. En toen kwam John op het idee om grappige sokken te verkopen, vooral omdat hij die zelf al zijn hele leven droeg.

1,4 miljoen dollar omzet in eerste jaar

John’s Crazy Socks was geboren. Deze in New York gevestigde webwinkel haalde in het eerste jaar een omzet van 1,4 miljoen dollar en verwerkte daarvoor meer dan 30.000 bestellingen. En die bestellingen gaan niet direct van fabriek naar consument, want John voegt er een zakje snoepjes en een handgeschreven bedankbriefje bij. En als de klant in de buurt woont, dan komt John het pakketje ook nog eens zelf brengen.

In de webshop zijn inmiddels meer dan 1500 verschillende paren sokken te vinden en het bedrijf wordt niet alleen door John en zijn vader Mark gerund, maar is nu 12 man personeel sterk. En van dit dozijn aan mensen hebben acht een bepaalde handicap, zo weet de BBC te melden.

‘Neem mensen met een beperking aan!’

John’s Crazy Socks wil dat meer mensen met een beperking aan het werk komen. “Wij zijn bezig om te laten zien wat mensen met een beperking en leerproblemen kunnen doen”, aldus vader Mark. “Wanneer ik met werkgevers praat, vertel ik ze dat het absoluut noodzakelijk is om mensen met een handicap aan te nemen. Niet omdat het ’t juiste is om te doen, of omdat het zulke aardige jongens zijn, maar omdat we allemaal op zoek zijn naar goede werknemers. En dit is een grote, nog weinig benutte vijver van geweldig personeel.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten